Beyin Kanaması Geçiren Çiftçinin Organları Başka Bedenlerde Hayat Bulacak

Antalya'nın Kaş ilçesinde, beyin kanaması geçiren ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen çiftçinin ailesi tarafından bağışlanan organları, başka bedenlerde hayat bulacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kınık Mahallesi'nde seracılık yapan Hüseyin Kaya (44), 18 Mayıs'ta beyin kanaması geçirdi. Yakınları tarafından Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaya'nın dün sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.
Kaya'nın askerlik yaptığı dönemde ve sürücü belgesi alırken organlarını bağışladığını hatırlayan ailesi, Fethiye Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Nezile Acar ile görüştü. Aile, Hüseyin Kaya'nın tüm organlarını bağışlamaya karar verdi.
Bunun üzerine, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden gelen ekip yaklaşık 4 saatlik operasyon sonucunda Hüseyin Kaya'nın karaciğer ve böreklerini, Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gelen ekip ise kalp ve akciğerini aldı.
Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hasan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerine beyin kanaması şikayetiyle gelen hastanın dün sabah saatlerinde beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.

Fethiye Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörlüğü'nün organ bağışı konusunda Hüseyin Kaya'nın ailesi ile görüştüğünü anlatan Uz. Dr. Kaya, ailenin büyük bir özveri göstererek organ bağışına karar verdiğini ifade etti.

Uz. Dr. Kaya, Ankara ve İzmir'den gelen ekipler tarafından alınan organların 5 kişide hayat bulacağını kaydederek, "Ekipler, Kaya'nın kalp, karaciğer, akciğer ve böbreklerini aldı. Bu organlar başka hastaların hayatını kurtaracak. Biz bu nedenle organ bağışının tüm ülkemizde devam etmesini, insanların bu konuya duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

Eşini kaybettiği için üzgün olduğunu vurgulayan Beyhan Kaya ise eşinin organlarıyla başka hastaların hayat bulacağımı dile getirdi.
Eşinin her hangi bir rahatsızlığı olmadığına değinen Kaya, "Hastanede yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiğini söylediler. Vefat etmesi bizim için zor ama başka hayatlar kurtaracağı için mutluyuz. Hayırlısı olsun, başka kardeşlerimizin hayatı kurtulsun" diye konuştu.

Kardeşinin askerlik yaptığı dönemde ve sürücü belgesi aldığı zaman organlarını bağışladığını dile getiren Ali Kaya da bu vasiyeti yerine getirmek için bütün organları bağışladıklarını sözlerine ekledi.
Kaya'nın 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.
Kaynak: AA