Sıcak Havalarla Birlikte Açık Renk Giysiler Reyonlardaki Yerini Aldı

Diyarbakır'da artan sıcak havalarla birlikte açık renk giysiler reyonlardaki yerini almaya başladı.

Sıcak Havalarla Birlikte Açık Renk Giysiler Reyonlardaki Yerini Aldı

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte mağazalarda açık renkli giysiler ve asimetrik kesimli modellerin reyonlardaki yer aldığını belirten mağaza yöneticisi Gülceren Paçal, kotlarda ise daha çok taşlı modellerin tercih edildiğini söyledi.

Desenli ve çiçekli modellerin eskiden tercih edilmediğini dile getiren Paçal, "Çiçekli ve desenli giysiler şu an fenomen olmuş durumda, çok fazla kullanılıyor, tercih ediliyor. Düğün sezonlarında kuyruklu modellerimiz ve balık modelleri tercih ediliyor. Genelde renk olarak da kırmızı, yeşil, saks mavisi, zümrüt yeşili ve fuşyalar çok ön planda" dedi.

Pudra, fuşya, beyaz açık renkli giysilerin güneşi en az geçiren renkler olduğunu ifade eden mağaza satış danışmanı Hanife Gürbüzer, Diyarbakır halkının yaz mevsiminde siyah ve lacivert gibi koyu renkleri tercih etmemeleri gerektiğini söyledi.

Gürbüzer, siyah ve diğer koyu renkli giysilerin, güneşi fazla geçirmesi nedeniyle vücutta hastalıklara neden olabileceğini savundu.

"İNSANLARIMIZ KİLOLARINA GÖRE GİYİNMELİ"
Vatandaşların, kilolarına göre giyinmeleri gerektiğini ifade eden Gürbüzer, "Göbekli, kilolu bir bayanın düşük bel giyinmesi kesinlikle hoş bir görüntü değil. Onlar daha çok belden lastikli olan, eğilip kalkmada rahat edebilecekleri pantolonları tercih etmeleri gerekiyor. Üstlerde de aynı şekilde göğüsleri sıkmayan, salaş, rahat ve pamuklu ürünleri tercih etmeleri gerekir. Pamuklu ürünler, hem sağlık açısından, hem de teri en fazla çeken ürünlerdir. Genelde saks mavisi, zümrüt yeşili, nar çiçeği renginden balık modelleri gerçekten en çok satılan ürünlerimizden ve müşterilerimizin fiziklerinin taşıyabileceği durumda olursa görsel açıdan çok daha kullanışlı olur. Kilolu bayanların abiye tercihlerinde göğüsten itibaren sarkan salaş, şifon türünden abiyelerin tercih etmelerini öneriyoruz. Müşterilerimizin genelde spor giyim tercih etmelerini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Bayanların günlük hayatta topuklu ayakkabı giymemelerini öneren Gürbüzer, sağlık açısından spor ve yazlık sandaletlerin tercih edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi

Kaynak: İHA