'Atatürk’ün Gençleri”nden Doğaya 1919 Fidan

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na sayılı günler kala doğasever gençler Ege Orman Vakfı ile birlikte Çeşme-Ildırı-Kadıovacık mevkii ağaçlandırma sahasında 1919 fidanlık “1919 Korusu”nu oluşturdu.

'Atatürk’ün Gençleri”nden Doğaya  1919  Fidan
Doğasever Cenk Taşkoyan öncülüğünde geçtiğimiz yıl 19 Mayıs’ta “Atatürk’ün Gençleri Korusu”nu Atatürk'e hediye eden gençler bu yıl da oluşturdukları “1919 Korusu”nda düzenlenen dikim töreninde fidan dikti.
Bir ilaç firmasında Uzman Tıbbi Tanıtım Temsilcisi olarak çalışan Cenk Taşkoyan öncülüğünde başlatılan ağaçlandırma projesi, ÇOVAK ve doğasever gençlerin bireysel katkıları ile 1919 fidana ulaştı. Düzenlenen fidan dikim törenine Cenk Taşkoyan, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, ÇOVAK Başkanı Ufuk Doğan, ÇOVAK gönüllüleri, Atatürk, Halkapınar ve Buca Mustafa Kemal Atatürk Gençlik Merkezleri’nden gönüllü gençler ve katkıda bulunan pek çok doğasever katıldı.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, ”Ulu Önder Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı 19 Mayıs 1919 tarihi çok büyük bir simge. Sizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çevreci misyonuna sahip çıkarak 19 Mayıs’ı geçen yıl olduğu gibi bu yılda anlamlı bir etkinlikle kutlayarak Atamızı doğada anıyorsunuz.Hepinizi bu anlamlı etkinliğe katkılarınızdan dolayı kutluyorum.” diye konuştu.

Metin Gençol korunun oluşmasına öncülük eden Cenk Taşkoyan’a plaket ve ÇOVAK Başkanı Ufuk Doğan’a sertifika takdim etti.

Cenk Taşkoyan, “Geçtiğimiz yıl 1023 fidanla "Atatürk'ün Gençleri Korusu"nu, bu yıl 1919 fidanla "1919 Korusu"nu oluşturduk. 2 yılda yaklaşık 3000 fidanı doğaya kazandırarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, onun çizdiği aydınlık yoldan ayrılmayacağımızı da göstermiş olduk.Her geçen gün bize destek veren,aramıza katılan ve bu yolda yürüyen kişi sayısını arttırarak yolumuza devam ediyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz çalışmamızda önümüzde ki sene bağışlayacağımız fidanlarla Anneler Günü’nde Atamızın annesi Zübeyde Hanım adına koru oluşturacağız. ” dedi.

ÇOVAK Başkanı Ufuk Doğan’da, “Biz dernek olarak çocuklar,kadınlar ve engelliler adına çalışıyorduk. Cenk’in öncülüğünde doğa üzerine de çalışmalarımız başladı.

Geçtiğimiz yıl “Atatürk’ün Gençleri Korusu” ile başlayan bu süreç önümüzdeki yıllarda da devam edecek.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından “1919 Korusu”nda son fidanlar toprakla buluştu, can suları verildi.

Kaynak: İHA