Kırşehir'de Yılın Ailesine Ödül Verildi

Aile Haftası nedeniyle, düzenlenen etkinlikte, yılın ailesine plaket verildi.

Fatma Bacı Sevgi Evleri'nde düzenlenen programda konuşan Vali Yardımcısı Özkan Demirel, Soma'da meydana gelen maden kazasında yaşamlarını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
Birleşmiş Milletler'in 1993'te aldığı bir kararla her sene 15 Mayıs'ın Aile Günü olarak ilan edildiğini belirten Demirel, "Aile Haftasında amaç, toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlenmesi, ailelerin güçlenmesi ve korunması konusunda farkındalık oluşturmaktır'' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara da konuşmasında, toplumun en küçük birimi olarak tanımlanan ailenin evlilik sözleşmesiyle kurulan bir birlik olduğunu ifade ederek Türk toplumunun tarih boyunca aile değerlerine verdiği önemi geliştirerek sürdürdüğünü söyledi.

Konuşmalardan sonra Vali Yardımcısı Demirel, yaşamış oldukları tüm güçlüklere rağmen üstesinden gelmeyi başaran ve aile birliğini sürdürebilen örnek aile olarak plakete uygun görülen Soykan ailesine plaketlerini vererek aileyi tebrik etti
Ardından, aile temalı şiirlerin okunmasıyla devam eden program, Psikolog Ertan Akdeniz'in 'Ailenin Toplumdaki Yeri ve Önemi' adlı konferansıyla devam etti.
Kaynak: AA