Siirt'te 'Tefecilik' Operasyonu

Siirt'te "tefecilik" yaptıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince "tefecilere" yönelik 2 ayrı operasyon yapıldığı bildirildi.

Operasyonlarda "tefecilik" yapan şahısların tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bu kişilerin özellikle parasını geri ödeyemeyen şahıslar üzerinde baskı uygulayarak tehdit edip, paraları geri aldıkları ve bu şekilde birçok şahsın bunalıma girmesine sebep oldukları belirlendi. Yapılan soruşturma neticesinde, 'koyun ticareti' adı altında yasal zemin oluşturulmaya çalışılarak, şahıslara aldığı para karşısında yüksek faiz uygulayarak senet imzalattıkları, borcunu ödediği halde, boş senet imzalatılması sebebiyle devamlı olarak borçlandırıldığı ve tehdit edildikleri tespit edildi."
Operasyonlarda 6 kişinin gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, soruşturma kapsamında 7 müştekiye ait senetlerin ele geçirildiği belirtildi.
Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: AA