Sincap Çocuk Tiyatrosu Sarıkamış'ta

Orman Genel Müdürlüğü Sincap Çocuk Tiyatrosu, Sarıkamış ilçesinde ilköğretim öğrencileri ile buluştu.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından her yıl bahar aylarında düzenlenen etkinlikler kapsamında, öğrencilerde orman sevgisi oluşturmak, orman yangınlarına karşı duyarlılığı sağlamak amacıyla, "Köklerinde Hayat Var" adlı tiyatro oyunu ve animasyon gösterilerini sahneledi.
Oyunu ilçe merkezi ve 4 köy ilköğretim okulunda bin öğrenci izledi.
Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, yaptığı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde, Doğu Anadolu Bölgesindeki il ve ilçelerde yapılan görsel etkinliklerle öğrencilere şimdiden ormanların faydaları, ormanlardan ağaç kesilmemesi gerektiğini, özellikle ağaçların oksijen deposu olduğunun anlatılmasının etkili olduğunu söyledi.

Bu tür organizasyonların daha da artarak geniş kitlelere yayılması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Sincap Çocuk Tiyatrosu ekibi, öğrencilerimizi eğlendirerek, ormanların önemi ve anlamının yanı sıra çevre ile doğa bilincinin hafızalara kazınmasını sağlıyor. Kitap okumak çok önemli ancak görsel veya oyun şeklinde mizahla birlikte yapılan gösterilerin daha da etkili olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kaynak: AA