Mardin'de Esnafa Hijyen Eğitimi Verilecek

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav esnaflara hijyen konusunda eğitim verileceğini söyledi.

Ayav, Oda'da gazetecilere yaptığı açıklamada Hijyen Eğitimi Yönetmeliği 5 Temmuz 2013 tarihli 28698 sayılı Resmi Gazetede yayınlandığını ve bu yönetmenlik gereği gıda üretim ve perakende işyerleri başta olmak üzere, çeşitli sıhhi ve gayrisıhhi işyerlerinde çalışanların portör muayeneleri ve tetkiklerinin yapılmayıp, bunun yerine çalışanların hijyen eğitimi alması gerektiğini söyledi.

Yönetmelik kapsamında bulunan iş yerlerinin sahipleri ve işletenlerinin 05 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanlarının eğitimleri almalarını sağlamakla yükümlü olduklarını ifade eden Ayav şöyle dedi:
" Hijyen eğitimi ile ilgili iş ve işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütülecek. Bu yönetmelik kapsamındaki işkollarında faaliyet gösteren işyerlerinde çalışanların işyeri sahipleri ve işletenlerce bu eğitimleri almak üzere Halk Eğitim Merkezlerine bir an önce başvurmaları gerekir. Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde 250 TL'den bin liraya kadar idari para cezası verilecek."
Kaynak: AA