Eskişehir'de 'Yılın Genç Girişimcisi Yarışması' Düzenlenecek

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek "Yılın Genç Girişimcisi Yarışması" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

ESO Başkanı Savaş Özaydemir, ESO'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, söz konusu yarışmayı Eskişehir'de yeni ufuklar açmak ve girişimciliğin desteklenmesini sağlamak amacıyla organize ettiklerini söyledi.

Yarışmayla genç girişimcileri öne çıkartmak ve şehirde heyecan yaratmak istediklerini vurgulayan Özaydemir, şöyle konuştu:
"Gençlerimizi destekliyor ve onların ülkemize, şehrimize değer katmasını önemsiyoruz. Bu yıl da gençlerimizle birlikte şehrimizin girişimcilerini ödüllendireceğiz. Tasarı aşamasını geçerek hayata geçirilmiş bir projesi olan, bir yıldır faaliyette bulunan, yaptığı çalışmalarla önce kendine, ardından çevresine pozitif katkı sağlamış, buluş yapan, girişimciliği başaran ve başarıya giden yolda hikayesinin anlamlı ve ilham verici olduğunu düşünen girişimciler yarışmaya katılabilecekler."
Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Güven Erdoğan ise 2009'dan bu yana genç girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmeleri için pek çok çalışma yaptıklarını bildirdi.
Yarışmaya 18-40 yaş aralığında, girişimcilik konusunda başarılı gençlerin başvuru yapabileceğini anlatan Erdoğan, "Yarışmanın hangi kategorilerde yürütüleceği ve konuyla ilgili duyurular Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu internet adresinde bulunmaktadır. Başvurular sosyal medya üzerinden yapılacaktır" dedi.

Başvuru tarihi 10 Mayıs'ta sona erecek yarışmanın sonuçları, 21 Mayıs'ta düzenlenecek ödül töreniyle duyurulacak.
Kaynak: AA