İtalyan Firmadan Sosyal Sorumluluk Raporu

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarente, sosyal sorumluluk projelerinin iş dünyasında öneminin giderek arttığına işaret ederek, "Dünyada hiç kimse yalnız değildir. Dolayısıyla bir girişim veya grup da sadece ürün satmayı düşünmemeli, bununla sınırlı olmamalıdır. Etrafını da düşünmesi, çevreyi de dikkate alması, belirli hedeflere yönelmesi gerekir" dedi.

İtalyan Ferrero Grubu tarafından "Değer yaratmak için paylaşılan değerler" başlıklı 4. Global Kurumsal Sorumluluk Raporu, İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonda açıklandı.
İtalyan Ferrero Grubu'nun dünya çapında geliştirdiği sosyal sorumluluk ve ve sürdürülebilirlik stratejisini göstermeyi hedefleyen raporun sunumunda konuşan İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Scarente, şunları kaydetti:
"Sosyal sorumluluk projeleri giderek iş dünyasında Avrupa direktiflerinin de ışığında anayasamızla da bağlantılı olarak toplumsal yararlar sağlamakta. Dünyada hiç kimse yalnız değildir. Dolayısıyla bir girişim veya grup da sadece ürün satmayı düşünmemeli, bununla sınırlı olmamalıdır. Etrafını da düşünmesi, çevreyi de dikkate alması, belirli hedeflere yönelmesi gerekir. Nitekim Ferrero bu konuda lider olmuştur. Her yıl çeşitli planlar yaparak faaliyetlerinde çevresindeki dünyaya ne kadar özen gösterdiğini anlatmıştır."
Raporda, Ferrero Grubu'nun, Türkiye'deki fındık üreticilerini örnek bahçeler kurarak yüksek standartlarda üretim yapmaya teşvik ettiği ve bu bahçeler yardımıyla çocuk iş gücünün kullanılmaması konusunda da hassas bir tavır ortaya koyduğu belirtildi.
"Değer yaratmak için paylaşılan değerler" başlıklı raporun sunumunda konuşan Ferrero Türkiye Başkanı Carlo Marsili, Ferrero'nun etik kurallar çerçevesinde hayata katkıda bulunmaya çalıştığına dikkati çekerek, "Türkiye'yi çok seviyoruz. Sosyal anlamda da bu güzel ülkeye katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye'de temasta bulunduğumuz üreticilerin daha iyi koşullarda üretim yapmaları yolunda çalışmalarımız var" dedi.

Marsili, "Kinder-Sport" eğitim projesi çerçevesinde çocukların daha sağlıklı ve sosyal bir çevrede bulunmaları yönünde çalışmaları olduğunu ifade etti.

Raporda ayrıca Ferrero Grubu'nun etik temelleri çerçevesinde çocuk iş gücüne karşı mücadeleyi içerecek şekilde insan haklarının kayıtsız şartsız korunması, çevreye duyarlı teknolojiler yoluyla enerji tüketiminin azaltılması, yenilenebilir enerji kullanılarak doğanın korunması ve herhangi bir yıkımın ve yanlışın karşısında durulması başlıkları yer aldı.
Kaynak: AA