Şoförler Yeni Sınır Kapılarının Açılmasını İstiyor

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a yük taşıyan araç şoförleri, sınır kapılarının yetersiz olduğunu ve yeni sınır kapılarının faaliyete geçmesi gerektiğini söyledi.

Şoförler Yeni Sınır Kapılarının Açılmasını İstiyor

Şoförler sınır kapılarının yetersiz olmasından dolayı saatlerce kuyruklarda beklediklerini dile getirdi. Yeni köprü ve yeni sınır kapılarının açılmasını isteyen bir şoför, artık kuyruklarda beklemek istemediklerini ifade etti.

Kuyrukta bekleyen şoförlerden İbrahim Bulut, Habur Sınır Kapısı'nın artık ihtiyaçlara cevap veremediğini belirterek şöyle konuştu: ”Yetkililer bize Habur Sınır Kapısı üzerinden günlük 5 bin aracın giriş çıkış yaptığını söylüyor. Ancak, Habur Sınır Kapısı'na giriş ve çıkışların her gün artmasından dolayı artık bölgeye yeni sınır kapıları gerekiyor. Sınır kapısı yetersiz olduğu için bazen günlerce araç kuyruklarında bekliyoruz. Bu da bizi çok zor durumda bırakıyor."
Şoför Ata Aydoğan da artık araç kuyruklarında beklemek istemediğini belirterek şunları söyledi: ”Kuyruklarda beklediğimiz zaman çok sıkıntı çekiyoruz. Özellikle hırsızlık olayları ile karşı karşıya kalıyoruz. Birçok arkadaşımız bu konuda mağdur. Hırsızlar şoförlerin ya yakıtını ya da parasını çalıyor. Yetkililerin bu konuya çözüm üretmelerini bekliyoruz.”
Silopi Cizre karayolu üzerinde kuyrukta bekleyen şoförSelim Detcal da ”İki gündür burada bekliyoruz. Buralarda yaşam şartları çok ağır. Çok rezalet çekiyoruz. Bizi TIR parkında sahaya alıyorlar ancak orada beklemek bize zor geliyor. Biz, yeni sınır kapılarının açılmasını istiyoruz. Artık kuyruklarda beklemek istemiyoruz. Yetkili kurumlardan bu konularda yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Habur Sınır Kapısı yetkilileri ise sınırdaki giriş çıkışların her sene artarak yükselişe geçtiğini ifade etti.

Yetkililer ayrıca, Türkiye ile Irak hükümetinin yeni köprü ve sınır kapıları açmak için gerekli imzaları atıp protokolü yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde çalışmaların başlatılacağını bildirdi.
Kaynak: İHA