Keben Ortaokulu 25 Proje İle Görücüye Çıktı

İçel’in Silifke ilçesine bağlı Keben Ortaokulu’nda matematik öğretmeni Ufuk Alabaşlı’nın koordinatörlüğünde TÜBİTAK destekli ‘TÜBİTAK 4006 Bilişim Fuarı’ okul öğrencilerinin hazırladığı 25 proje görücüye çıktı.

Keben Ortaokulu 25 Proje İle Görücüye Çıktı

Düzenlenen törene İl Milli Eğitim Ar-Ge temsilcisi, değişik okullardan öğrenci, öğretmen, idareciler, belediye meclis üyesi Mustafa Göktaş, köy muhtarı Murat Temur ve İlçe Milli Eğitim müdürü Şerafattin Çiftçi ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Turan katıldı.

Okul müdürü Fikret Şahin yaptığı konuşmada, “İnsanlığın uzun yıllar boyu çeşitli metotlar kullanarak elde ettiği doğruluğu ispatlanmış sistematik bilgiler topluluğuna bilim diyoruz. Bilimsel çalışmalar sonucu kazanılan bilgilerin günlük hayatımızı kolaylaştırıcı haline dönüşmesi ise teknoloji olarak karşımıza çıkmaktadır. Artık günümüzde güçlü devlet güçlü ülke demek bilgiyi üreten ve teknolojik gelişmelerle dünyaya yön veren ülke demektir. Bilgiyi üreten ve elinde bulunduran toplumlar eğitim, ekonomi ve askeri alanda söz sahibi olan toplumlardır. Son yıllarda eğitim müfredatında yapılan değişikliklerle bilgiyi ezberleyen değil nedenini, niçinini soran, sorgulayan bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir” dedi

Kaynak: İHA