YSK, Üsküdar'ın başkanını ilan etti

YSK, Üsküdar'da seçimleri AK Parti adayı Hilmi Türkmen'in kazandığını onayladı. Başkanlığı yaklaşık 9 bin oy farkla kazanan Türkmen mazbatasını teslim aldı. Türkmen törende "Tüm Üsküdarlıların başkanıyım" dedi.

YSK, Üsküdar'ın başkanını ilan etti
Yüksek Seçim Kurulu, CHP Üsküdar adayı İhsan Özkes'in 1., 2. ve 3. bölge ile ilgili yaptığı itirazları reddetti.

Üsküdar'da seçim yarışı AK Parti adayı Hilmi Türkmen'in zaferi ile sonuçlandı. Türkmen İlçe YSK'ya giderek mazbatasını Avukat Mustafa Demiral'ın elinden aldı. Mazbatasını aldıkdan sonra konuşan Türkmen, "İhsan Özkes 1994 te de karşıma DSP adayı olarak çıkmıştı. O zaman ben de FP den meclis üyesi adayıydım. Biz Özkes'i o zaman da yenmiştik. Şimdi de yendik. Yenilen pehlivan güreşe doymaz' dedi.

Bir örgüt ona sahip çıkıyor
CHP Belediye Başkan adayı emekli müftü İhsan Özkes'in partisinin kendisine sahip çıkmadığı yönündeki eleştirilerini değerlendiren Türkmen, "Partisinin kendisine sahip çıkıp çıkmadığını bilmem. Ancak bildiğim bir şey var, o da başka bir örgütün ona sahip çıktığıdır" diye konuştu.

"Bütün Üsküdarlıların başkanıyım"
Türkmen, Üsküdar'daki seçim süreci boyunca yapılan spekülasyonların dedikodudan ibaret olduğunu vurgulayarak, "Bu kadar tantanaya rağmen ilçe YSK sonucu açıkladı ve mazbatamızı verdi. Bu saatten sonra bütün Üsküdarlıların belediye başkanıyım" ifadelerini kullandı.