Ysk Kararıyla Beyşehir'de Oylar Yenıden Sayılıyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 30 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde kullanılan oyların sayımına Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla yeniden başlandı.


Yüksek Seçim Kurulu, MHP’nin itirazı doğrultusunda Beyşehir’de İlçe Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyelikleri seçimlerinde kullanılan oyların tekrar sayımı yönünde karar verdi. Kararın Beyşehir İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na ulaşması üzerine Beyşehir Adliyesi’nde bugün akşam saatlerinde bir araya gelen kurul üyeleri, oyların yeniden sayımına başladı.

Beyşehir’de 30 Mart’ta sandıklardan çıkan yaklaşık 90 bin oyun yeniden sayımı yapılacak. İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim ve 6 üyeden oluşan kurulun, sayım çalışmalarını tamamlanıncaya kadar ara vermeden sürdüreceği öğrenildi. Bu nedenle, parti temsilcilerinin yedek üyelerini de sayım işlemi esnasında devreye koyacağı belirtildi. Beyşehir Adliyesi önünde günlerdir nöbet bekleyen partililer de YSK’nın oyların yeniden sayılması yönünde aldığı karara alkışlarla destek verdi. Adliye önündeki hareketliliğin tekrar artması üzerine Konya’dan gelen bir otobüs dolusu çevik kuvvetin yer aldığı polis ekipleri de alınan güvenlik önlemlerini artırdı. Güvenlik şeridi çeken polis, adliye bahçesine kimseyi yaklaştırmıyor.

Beyşehir'de, resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti belediye başkan adayı Murat Özaltun'a sandıktan 20 bin 616, MHP belediye başkan adayı Süleyman Şenol'a ise 19 bin 217 oy çıkmıştı.
Kaynak: İHA