İstanbul Adliyesi'ndeki Silahlı Saldırı Hakkında İddianame

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde annesini ve yanındaki koruma polisini öldüren, özel güvenlik görevlisini de yaralayan kişi hakkında yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, zanlının 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Çağlayan'daki silahlı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.
Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, zanlı Dursun Zehir'in annesi Hanime Aslan ile polis memuru Emrah Taşdemir'i kasten öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, özel güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i öldürmeye teşebbüs etmekten ise 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
İddianamede, olay günü eski eşi Hanime Aslan'ı tehdit etmekten 11 ay hapis cezası alan baba Hızır Zehir hakkında ise oğlu Dursun Zehir'i annesini öldürmeye azmettirmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
İddianame, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme heyeti, iddianame üzerindeki incelemeyi tamamlayarak, 15 gün içinde kabul ya da ret kararı verecek.

- Olayın geçmişi

Boşandığı eşi Hızır Zehir'e açtığı tehdit ve hakaret davasına katılmak için 11 Mart'ta koruma polisiyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen 43 yaşındaki Hanime Aslan, duruşma çıkışında oğlu Dursun Zehir tarafından silahla vurulmuştu. Koruma polisi Emrah Taşdemir ile özel güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i de vuran Zehir, olay yerinde yakalanarak tutuklanmıştı. Hanime Aslan olay yerinde hayatını kaybederken, Taşdemir ise kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Yaralanan özel güvenlik görevlisi de hastanede tedavi altına alınmıştı.
Kaynak: AA