İsparta Belediyesine Yönelik Operasyonla İlgili Dava

Isparta Belediyesine yönelik operasyon kapsamında, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da arasında bulunduğu 82 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 16'ncı duruşmasına "Örgüt kurma ve yönetme, örgüt üyeliği, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarından tutuksuz yargılanan 43 sanık ve avukatları katıldı.

Başkan Günaydın ile diğer tutuksuz sanıklar duruşmaya gelmedi.
Duruşmada söz alan bazı sanıkların avukatı Gökmen Gökmenoğlu, Türk adaletine güvendiklerini, dosyanın bilirkişi dosyası olmasını istemediklerini söyledi.

Bilirkişi ile ilgili daha önce suç duyurusunda bulunulmasını talep ettiklerini vurgulayan Gökmenoğlu, şöyle konuştu:
"Bilirkişi heyeti, kendini mahkeme heyeti yerine koymuştur. İddia makamı suçlamayı örgüt kapsamından çıkarmasına rağmen bilirkişi örgütün çatısını bile kurmuştur. Böyle bilirkişilik yapılmasından utanç duyuyorum. Bilirkişi delil olmadan suçlamalara girişmiş ancak bu suçlamalara yönelik zarar tespiti teknik konulardaki tespitleri yapmamıştır. Kısaca kendini yargı yerine koymuştur. Bu bilirkişi raporunda sanıkların lehine olan hususlar bile dikkate alınmamalıdır. Vicdanımızın sesi lehe alınmalıdır."
Dosyanın başından beri sakat temeller üzerine kurulduğunu iddia eden Gökmenoğlu, şöyle devam etti:
"Dosyadaki suçlamalar meslektaşlarımca çürütülmüştür. Müvekkillerimin aleyhine olan cümleler önce iddia makamına oradan da mahkeme heyetinin önüne gelmiştir. Burada tape kayıtlarındaki cümleler tek tek okunsa olaylar o zaman aydınlanacaktır. Sizlerin adaletine güveniyoruz. Burada bulunanların çoğunun iki yıldır canı yanmıştır. Müvekkillerim alınlarındaki kara lekeyi temizlemek için buraya gelmektedirler. Siz beraat ettirseniz bile kamuoyunda onları kim beraat ettirecektir merak ediyoruz."
Sanık avukatlarından Sacit Altuğ da özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ile ilgili yasa çerçevesinde iletişim tespitleri ve teknik takiplerin hiçbir hükmünün bulunmadığı gerekçesiyle tapelerin delil olmaktan çıkarılması gerektiğini öne sürdü.
Altuğ, ayrıca müvekkillerine yöneltilen suç konularının tamamının Sayıştay denetimden geçtiğini ve bir usulsüzlük tespit edilmediğini öne sürerek beraat talebinde bulundu.
Yaklaşık 8 saat süren duruşmada sanık avukatları ile 43 sanığın savunmasını dinleyen mahkeme heyeti, savunmaların değerlendirilmesi, gelmeyen sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı 15 Mayıs'a erteledi.
-Olayın geçmişi-
Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 23 Eylül 2011'de Isparta Belediyesine düzenlenen operasyonda, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, bazı belediye çalışanları ve belediyeye iş yapan 28 kişi gözaltına alınmıştı.
Operasyon sonrası hazırlanan iddianamede, arasında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da bulunduğu 82 sanık, haklarında, "örgüt kurma ve yönetme, örgüt üyeliği, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma" iddialarıyla açılan davada, Isparta Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlamıştı.
Kaynak: AA