Söke’de Geleneksel Karakaya Şenlikleri Yapıldı

Söke Belediyesi, Söke Kaymakamlığı, Karakaya Muhtarlığı ve EKODOSD Derneğince bu yıl 6.’sı düzenlenen festivali yaklaşık 4 bin kişi izledi.

Söke’de Geleneksel Karakaya Şenlikleri Yapıldı

Tarih Öncesi Kaya Resimleri’ne dikkat çekmek üzere gerçekleşen Karakaya Şenlikleri, Söke’ye bağlı Karakaya Mahallesi Kavalan mevkiinde yapıldı. Antik ismi Latmos olan Başparmak Dağlarında M.Ö 8000 yıl öncesine ait olduğu ileri sürülen Kaya resimlerinin bölge kültürüne kazandırılmasının yanı sıra, bölgede son yıllarda sayıları hızla artan maden ocaklarına olan tepkileri gündeme getirmek için düzenlenen festivale yine ilgi büyük oldu.

Söke, Aydın, Milas, Bodrum, Kuşadası başta olmak üzere bölgedeki çevre kuruluşları ve doğa derneklerinin yoğun ilgi gösterdiği Karakaya Tarih Öncesi Kaya Resimleri Şenliği’ne Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Büyükdağ, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya, Ticaret Odası Meclis Başkanı Behlül Er, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Yeniusta, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Çevik, Hüsamettin Yaman çevreden gelen doğa dostları kuruluş temsilcileri ve bölge sakinleri katıldı.

Yabancı konukların da katıldığı etkinliğin gerçekleşmesine emeği geçen başta Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Karakaya Mahallesi önceki dönem ve yeni dönem muhtarları olmak üzere teşekkür belgesi verildi.

Festivalin açılış konuşmasında Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran bölge coğrafyasının sahip olduğu kültürel değerlerin önemine dikkat çekerek; “Daha önce köyümüz olarak sahiplenip destek verdiğimiz festivalimizin Sökemizin bir mahallesi olarak önümüzdeki yıllara daha geniş kapsamlı olarak taşımak arzusundayız” dedi.

Festivalde bölgedeki maden ocakların oluşturduğu çevre tehdidini anlatan tiyatro ve halk oyunları gösterileri ve müzik gruplarının gösterilerinin yanı sıra Söke Belediyesi Bandosunun konseri ile bölge sakinleri keyifli bir gün geçirirlerken doyasıya eğlendiler.
Kaynak: İHA