Bayrampaşa Belediyesi’nden Suriyeli Mültecilere İlişkin Açıklama

Bayrampaşa Belediyesi, Suriyeli mültecilerin barındığı alanların boşaltılarak, çadırlarının ateşe verildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bayrampaşa Belediyesi’nden Suriyeli Mültecilere İlişkin Açıklama

Bayrampaşa Belediyesi tarafından çıkan haberler üzerine yapılan yazılı açıklamada, “27 Nisan 2014 Pazar günü Bayrampaşa Belediyesi Zabıta ekipleri, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yasal çerçeveler içerisinde kalınarak bir müdahale gerçekleştirmiştir. Özel mülk olan Ferhatpaşa varislerine ait olan arazide uzun zamandır çadırlarda yaşayan Suriyelilerin sağlıksız şartlarda konaklamalarına istişare edilerek son verilmiştir” denildi.

Söz konusu bölgelere ilişkin çevre sakinlerinden yoğun şikayetlerin geldiğine dikkat çekilen açıklamada, “Büyük İstanbul Otogarı’nın yanında boş araziyi işgal eden Suriyeli vatandaşların mevzusu geçen bölgede birçok olumsuz asayiş olayı gerçekleşmiştir. Bu nedenle Bayrampaşa ve Esenler’de ikamet eden vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde şikayet alınmıştır. Bu şikayetler doğrultusunda Bayrampaşa Belediyesi Zabıta ekipleri, olay mahalline gidip özel mülkiyete ait olan arazinin boşaltılmasını orada konuşlanan Suriyelilerden rica etmiştir. Kendi isteklerinin kabul görmemesinin ardından alanı boşaltmaya başlayan bazı Suriyeliler, kullanmadıkları eşyaları kendi elleri ile ateşe vermişlerdir. Ne var ki yanlı bazı basın yayı organları bu olayı ‘Bayrampaşa Belediyesi Zabıta ekipleri çadırları yaktı’ başlığı ile vererek kamuoyunu yanıltma yoluna gitmişlerdir. Bu haberler kesinlikle asılsızdır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Bayrampaşa Belediyesi Zabıta ekiplerinin ılımlı yaklaşımı sonunda orta yol bulunmuş ve insani yaşama koşullarının olmadığı, bu bölgedeki Suriyelilerin istekleri göz önüne alınarak özel bir otobüs tutulmuş ve Suriyeliler İçel, Urfa, Diyarbakır illerindeki tanıdıklarının yanlarına Bayrampaşa Belediyesi tarafından gönderilmiştir. Sıkıntı olan bölgede gerçekleştirilen nakilden sonra Bayrampaşa Belediyesi temizlik ekipleri bugün harekete geçmişlerdir. 28.04.2014 Pazartesi bölgede çalışan temizlik ekipleri görevlerini yerine getirirken konuya yanlı bakan bazı basın yayın organları bu hizmeti fotoğraflamış ve aleyhte haber yapma gayretlerini bir kez daha göstermeye çalışmışlardır. Suriyeli kardeşlerimizin güvenliği ve sağlığı her şeyden önemlidir. Lakin konaklanan yer bir özel mülktür ve sağlık koşulları yetersizdir. Bu nedenle belediye olarak gerekli müdahaleyi geçekleştirmiş, Suriyeli kardeşlerimizin istekleri doğrultusunda diledikleri yere ve bölgeye ücretsiz taşınmaları, gıda yardımı yine belediyemiz tarafından gerçekleştirilmiştir” denildi.
Kaynak: İHA