Yabancı Misafirler Manisa’ya Hayran Kaldı

474’üncü Uluslar arası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Manisa’ya gelen yabancı misafirler Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Yabancı Misafirler Manisa’ya Hayran Kaldı

Tayland’ın Ankara Büyükelçis Tharit Charungvat, Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic, Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farrukh Sharipov, Rusya Büyükelçiliği Müsteşarı Aleksander Epifanov, Ürdün Büyükelçiliği Müsteşarı Janti Glazoga ve çok sayıda misafir ülkenin belediye başkanları ve temsilcileri katıldı.

Vali Büyük misafirlerini tek tek makam girişinde karşılayarak, gümüş ve bronz el işlemesi vazo ve fincan takımları hediye etti.

Makamdaki kabul töreninde özellikle Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic Manisa’nın adeta Cennet’ten bir köşe olduğunu belirterek Manisalıların çok şanslı olduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemlerde Manisa ve Hırvatistan arasındaki dostluk ilişkilerini geliştirmek için çalışacaklarını anlattı.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da Manisa Mesir Festivali’nin her geçen yıl giderek daha fazla yabancı misafir ağırlamaya başladığını anlatarak önümüzdeki yıllarda daha fazla katılımlı festivallere imza atmak istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA