Adıyaman'ın Turizm Zenginliğini Görmeye Geldiler

Japonya'dan gelen 13 kişilik turist kafilesi, Adıyaman'ın turizm potansiyelini değerlendirecek.

GAP Bölgesi illerine düzenledikleri bir haftalık kültür turu kapsamında Adıyaman'a gelen Japon turistler, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müşavir Vekili Ali Karakuş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ile Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.
Vali Demirtaş, Japon turistlerin ziyaretinden büyük onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Japon turistlere Adıyaman'ın tarihi ve turistik yerleri ile ilgili bilgi vererek, Türk milletinin Japonları çok sevdiğini ifade eden Demirtaş, Adıyaman'ın sahip olduğu tarihi ve turistik yerlerle adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu dile getirdi.
Adıyaman'ın birçok medeniyetin buluştuğu, kaynaştığı, kucaklaştığı ve bu medeniyetlerin kültürleri ile yoğrulup bugünlere ulaştığı önemli yerleşim yerlerinden birisi olduğunu vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:
"2 bin yıldır güneş bu bereketli topraklarda çok güzel bir şekilde doğup batmaktadır. Bu ziyaretinizde, 2 bin yıl önce doğu ve batı kültürlerini birleştiren insanlık sentezine ve insanlık tarihinin doğu-batı medeniyetlerini birleştirme uğraşısına tanıklık edecek ve binlerce yıldır güneşin doğuşunun ve batışının 2 bin 200 metre yüksekteki Nemrut Dağı'nın tepesinden izleyen dev heykellerin sırrı ve onların yaratıcısı Kommagene uygarlığının gizemine şahit olacaksınız. Sizleri ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz."
Karakuş ise bu turlarla amaçlarının ülkemizin sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri Japonya'da en iyi şekilde tanıtmak ve bu bölgeye Japonya'dan grup turlarını başlatmak olduğunu aktardı.
Yıllık 100 bin Japon turistin Kapadokya'ya gittiğini anlatan Karakuş, "Adıyaman bölgesi sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerle bir cennet gibidir. İlk etapta bu turlarla Adıyaman'ın bu güzelliklerinin tanıtımını yaparak Japon turistlerimizi bu bölgeye çekmek istiyoruz" diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Japon turistler, kentteki tarihi mekanları gezdi.
Kaynak: AA