4. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali

4. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Edirne Belediyesi önünde toplanan kortej, festivale katılan Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya bandolarının eşliğinde Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdü.
Bakan Müezzinoğlu, festival alanında yaptığı konuşmada, festivalin Edirne'nin geleceği için hayırlı olmasını temenni etti.
Edirne tava ciğerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını yeni seçilen Belediye Başkanı Recep Gürkan'la yapacaklarını ifade eden Müezzinoğlu, "Ankara'da iki gün önce Bingöl günleri vardı, o günleri duyuyunca Edirne adına içimde burukluk oluşuyor. İstanbul Feshane'de Rize günleri vardı. Şimdi Rize günleri var da neden Edirne günleri olmasın. Biraz kabuğumuzu kırmamız gerekiyor. İstanbul'la köprüleri güçlü kurmamız lazım. İstanbullu'ya ciğeri tanıtırsak her gün 10 bin müşteri gelir. Tanıtım bu çağın en önemli özelliği. Bunu da birlik ve beraberlik içinde başarabiliriz. Ayrışarak değil, birbirimizi kucaklayarak başarabiliriz" diye konuştu.

Başkan Gürkan da Edirne'nin coğrafi işaretinin ve patentinin alındığını ifade etti.

Gürkan, ciğerin patent kapsamında başka illerde ve ehil olmayan ellerde yapılmasının önüne geçilmesi için çalışma yapacaklarını söyledi.

İstanbul'a gidecek Bakan Müezzinoğlu'nu uğurlayan Gürkan, festivali izleyenlerle protokol arasındaki bariyerleri, "Halktan kopmamız mümkün değil, halkla aramıza hiçbir şey konamaz" diyerek kaldırttı.
Festival, 27 Nisan Pazar günü halka dağıtılacak 1 ton ciğerin ardından sona erecek.
Kaynak: AA