Malkara Myo Turizm Uygulama Laboratuvarı Açıldı

Malkara Meslek Yüksekokulu Turizm Uygulama Laboratuvarı törenle açıldı.

NKÜ Rektörü Prof. Dr.Osman Şimşek, okulun konferans salonundaki törende, laboratuvarın üniversite ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın yürüttüğü projenin ürünü olduğunu söyledi.

Potansiyeli olan bölgelerde istihdam için fırsatlar yaratılması gerektiğinin altını çizen Rektör Şimşek, şunları kaydetti:
"Yapmamız gereken potansiyele sahip olan bu bölgede sanayicilerle, ön lisans öğrencilerimizin çok iyi bir şekilde eğitim almalarını sağlamak için fırsatlarımızı iyi değerlendirmektir. Bunun için kurumlarımız üniversite, sanayi iş birliği çerçevesi içerisinde yüksekokullarımız sanayicilerle protokoller yaparak öğrenci arkadaşlarımızı haftanın belli günlerinde sanayi tesislerinde çalışıyorlar. Malkara MYO ilk 3 okulumuz arasında yer almaktadır. Gençlerimizin iyi yetişmesi için gayret sarf etmek zorundayız. İmkanlarımızı seferber etmek zorundayız. Bu desteklerinden dolayı Trakya Kalkınma Ajansı'na, proje yürütücülerine, çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel günleri hep birlikte yaşayacağız."
Trakya Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Hüseyin Tuluğ da projenin turizmde ara eleman yetiştirilmesi için önemli olduğuna vurgu yaptı.
Malkara Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Gülsel Çiftçi ise laboratuvarın öğrencilere pratik eğitimde büyük yararları olacağını kaydetti.

Proje yürütücüleri NKÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Malkara Meslek Yüksekokulu Eski Müdürü Doç.Dr. Murat Taşan ve Çiftçi'ye plaketleri Kaymakam Mahmut Halal ve Rektör Şimşek tarafından verildi.

Laboratuvarın açılışı Halal, Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz, Jandarma Bölük Komutanı Bnb.Sedat Akbıyık, Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, baro temsilcisi Ahmet Şentürk tarafından yapıldı.





Kaynak: AA