Bingöl'de Bakım ve Onarım Çalışması Planlanan Okullar

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, bakım ve onarım çalışmasının planlandığı köy okullarında incelemelerde bulundu.

Solhan ilçesine bağlı Paşmadak, Gelintepe, Murat, Gökçeli Şenlik, Sükyan, Yenidal ve Yenibaşak köy okullarında incelemelerde bulunan Sarı, bakım ve onarım çalışmalarının yapılacağı köy okullarını en kısa sürede eğitime kazandırmak istediklerini söyledi.

Köy okullarındaki incelemelerin dışında Bingöl'ün en ücra köşesindeki okulları da ziyaret ettiğini belirten Sarı, "Gidemediğin yer senin değildir düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bu nedenle ilimizin en ücra köşesinde eğitim gören öğrenci ve öğretmenlerimize ulaşarak okulların fiziki şartlarını, öğretmenlerin ve öğrencilerin durumları hakkında bilgi edinmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Bakım, onarım ve yeni yapılması düşünülen köy okulları ile ilgili gereken çalışmaları en kısa sürede tamamlayıp, bu okulları sorunsuz bir şekilde eğitime kazandırmak istediklerini kaydeden Sarı, işin bundan sonraki kısmının öğretmenlere kaldığını bildirdi.
Çocukların geleceğe iyi bir şekilde hazırlayabilmek ve nitelikli yetiştirebilmek en önemli hedeflerinden biri olduğunu anlatan Sarı, "Başarıda kesinlikle inanmak ve kararlı olmak önemlidir. Eğer böyle olursa kesinlikle başarıyoruz" dedi.

Kaynak: AA