Mhpli Taşer, İzsiad’ın Konuğu Oldu

İZSİAD Geleneksel Çarşamba Toplantıları’nın Mart ayı konuğu MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer’i ağırladı.

Mhpli Taşer, İzsiad’ın Konuğu Oldu
Taşer, AK Parti iktidarı ile yerel iktidarı sanayicilere destek vermemekle eleştirdi.


İzmir Sanayici İşadamları Derneği’nin her ay düzenlediği Çarşamba Toplantıları’nın Mart ayı konuğu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer oldu. Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Taşer, “İzmir’de diğer adaylar iki kutuplu bir seçim var gibi göstermeye çalışıyor ancak alternatifsiz olan tek şey Allah’tır. Biz de alternatifi ortaya koyuyoruz. İzmir’de alternatif yaratılmalı alternatif olarak bu kişilerin karşısına çıkılmaz ise büyük problemler yaşanır. Eğer alternatifsiz kalırsak siyaset iki kutuplu olur. Mevcut iktidarın alternatifsiz oluşunun karşılığı yapılan icraatların karşısında bütün insanların ümidini yitirecek büyük sıkıntılara yol açacak uygulamalara yol açıyor. Yerel yönetimde alternatifsiz kalınca yapılan uygulamalarda İzmir’in 10 yılı heba edilmiş gidiyor” dedi.

Belediyecilik konusundaki deneyimlerine güvendiğini belirten MHP’nin iddialı adayı Murat Taşer, “Belediyecilik benim mesleğim burada tevazu göstermem ama ben Süpermen değilim. Ancak iyi bir ekibimiz var. Bileni bilir bulur onunla çalışırız. Özfatura’nın öğrettiği üslup buydu. Çalışma esnasında her birimiz o işin patronu hissederdik kimsenin üstünlüğü yoktu. İyi bir ekiple çalışma ruhunu öğrendik. Yine iyi bir ekiple çalışmaya hazırız. Mevcut rakiplerimizi biri 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyor biri de 11 yıldır bakanlık yapıyor. Propaganda yaparken kendilerine bulundukları hizmetleri referans göstererek propaganda yapıyorlar. Ancak biz de kendilerinin referans gösterdikleri hizmetlere yanlış yaptıklarını ifade ettiğimiz zamanlarda ‘Kardeşim sen kendi projelerini’ anlat diyorlar siz de projelerinizi anlatsanız sorun yok. Hatta daha ileri gidelim Televizyonda karşılıklı tartışalım projeleri, vatandaş bizi dinlesin değerlendirme yaparak oy kullansın dediğimizde cevap alamıyoruz” şeklinde konuştu.

“ENKAZ DEVRALDIK DEMEMEK İÇİN…”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olan her adayın belediyenin borcunu bilmesi gerektiğinin altını çizen Taşer, aksi takdirde kazanan adayın ‘Enkaz devraldık’ edebiyatı yapacağını belirtirken, “İzmir’in ne kadar borcu var öğrenemedik. Hazine teminatlı 143 milyon dolar, borcu olduğunu öğrendik. Ayrıca Ahmet Kenan Tanrıkulu tarafından verilen soru önergelerine de altı bakanlıktan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar borcu olduğuna dair bilgi istedik daha yanıt gelmedi. Borçları açıklamadığınız müddetçe yeni gelen herkes enkaz edebiyatı yapmaya başlar. Gelen enkaz devraldım söylemleriyle bu işi götürmeye çalışır arabesk belediyecilikten kurtulmak lazım. Artık Belediyenin bilançosunu kamuoyuna açmalı aday olanlar da bilinçli projeler yapmalı” ifadelerini kullandı.

“METRO BAŞARISIZLIK KİTABININ BAŞI”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı en başarısız ihalenin Üçyol- Üçkuyular Metro ihalesi olduğunu iddia eden Taşer “Beceriksiz belediyeler kitabının en başına yazılacak ihale Üçyol - Üçkuyular Metro Hattı ihalesidir. Haziranda açacaklarını söyledikleri Metro yeni yıla kadar açılamaz. Bir de metronun yeniden ihaleye çıkması gerektiğine dair iddialar var yıl sonuna kadar metro bitmez. İzmir Metrosu ihaleler ile 500 milyon liraya mal olacak” dedi.

Toplantı da açılış konuşmasını yapan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt MHP adayı Murat Taşer’e katılımından dolayı teşekkür ederken, şunları söyledi:“Hareketli ve heyecanlı bir seçim sürecine girdik. 30 Mart’a kadar heyecanlı geçeceğini düşünüyoruz. Türkiye’de çok şeyin değişeceğini de düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının tümünü toplantılarımıza davet ettik. Sayın Taşer ve Kocaoğlu’ndan yanıt aldık ancak AKP adayını defalarca aramamıza, herkese eşit seviyede olmamıza rağmen bir dönüş alamadık bunu da bilmenizi istiyoruz. Canları sağ olsun. Çarşamba Toplantımızı iki büyükşehir başkan adayımızla yapacağız üçüncüsü ile yapamıyoruz onların seçimidir.”
Kaynak: İHA