Balıkesir'de Aranan 298 Kişi Sandık Başında Yakalandı

Balıkesir'de dün gerçekleşen yerel seçimlerde oy kullanmak için sandık başına giden toplam 298 kişi haklarındaki arama kararı nedeniyle güvenlik güçlerince yakalandı.

Adli işlem yapılan şahıslardan toplam 37'si tutuklanırken diğerleri serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, 30 Mart Yerel Seçimlerinde oy kullanma işlemleri sırasında haklarında çeşitli suçlarından arama kararı bulunan şahıslardan polis bölgesinde 210 kişi yakalandı. Oylarını kullandıktan sonra gözaltına alınan şahıslardan savcılık talimatı ile haklarında yapılan adli işlemlerin ardından 34'ü tutuklanarak cezaevlerine gönderilirken, diğer 176 kişi ise ifadelerinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı. Jandarma bölgesinde de yine çeşitli suçlardan arama kararı bulunduğu belirtilen toplam 88 kişi oy kullandıkları sandık başlarında kimlik kontrolleri sırasında yakalandı. Adli işlem yapılan şahıslardan toplam 3'ünün tutuklandığı 85'inin ise serbest bırakıldığı bildirildi.

Tutuklamaların ise genellikle ağır suçlarla ilgili aranan şüphelilerin olduğu, bazıları hakkındaki tutuklama kararlarının infaz edildiği kaydedildi

Kaynak: İHA