Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’den Seçim Değerlendirmesi

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, düzenlediği basın toplantısında yerel seçimleri değerlendirdi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’den Seçim Değerlendirmesi

Alınan sonuçlara göre muhalefetin bütün ittifak ve karalama kampanyalarına rağmen büyük bir hezimet yaşadığını ifade eden Canikli, Kılıçdaroğlu’nu ve Bahçeli’yi istifaya davet etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli “Bu yerel seçimlerde hiç görülmediği kadar muhalefet partileri ve paralel olarak adlandırdığımız yapı tek parti olarak AK Parti’yi zayıflatma politikası yürüttü.Kampanyalar yapıldı. Özellikle toplumun algısı yönlendirilmeye çalışıldı. Ahlaki kuralların dahi dikkate alınmadığı yöntemler uygulandı. Bu yönüyle yapılanların bir proje olduğu görülür. Buna rağmen CHP ve MHP bize göre büyük bir hezimet yaşamıştır” dedi

Yerel seçimlerde çıkan sonuca göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren Canikli “AK Parti bu yerel seçimlerde oyunu yükseltmiştir. Yerel seçimleri baz alacak olursak genel seçimler yerel seçimlere oranla birinci çıkan parti yüzde 7-8 puan üzerine katabilir. Bu açıdan bakıldığında yüzde 51’in üzerine çıkabilecek durumdayız. Bu şunu da göstermektedir ki cumhurbaşkanlığı seçimleri tek oylama da seçilebilecektir. Bu da ülkenin istikrarı açısından önemlidir” diye konuştu

CHP ve MHP genel başkanlarını da istifaya davet eden Canikli “Demokratik ülkelerde böyle bir hezimet yaşayan liderler o gece sandıklar açılırken istifa ederlerdi. Bize göre de beklentilerini altında kalan.Büyük bir yenilgi alan CHP lideri Kemal Kılıçtaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli istifa etmelidirdler. Demokratik ülkelerde bu normal karşılanır en azından bizden hatırlatmasıdır. Zaten CHP içerisinde bu yenilginin ardından liderlik yarışlarını izleyip göreceğiz” şeklinde konuştu.

Giresun’da yaşanan yerel seçimlerlede ilgili değerlendirmelerde bulunan Canikli “Giresun il genelinde 2009 seçimlerinde 15 ilçenin 10’unu kazanmıştık. Bu seçimlerde ise 13 ilçe belediyesi AK Partili oldu. Bu kazandığımız beldelerden daha önce AK Parti’den olan Piraziz ve Doğankent’i kaybettik. Bunun yanı sıra ise daha önce AK Parti’den olmayan 5 belediye kazanmış olduk. Giresun Merkezde ise oyumuzu 2009 yılına göre 5-6 puan artırmamıza rağmen kazanmamıza yetmemiştir. İl Genel Meclisi'nde ise yüzde 41 olan oy oranımız yüzde 51’e yükselmiştir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA