Gökçek: 'Gazetelerin CHP'ye ait olduğu belli'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Adayı Mansur Yavaş tarafından yaptırıldığı iddia edilen montaj fotoğrafların olduğu gazeteler ile ilgili çok sert eleştirilerde bulundu.

Gökçek: 'Gazetelerin CHP'ye ait olduğu belli'
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Bülent Çöltekin'in sunduğu 'Seçime Doğru' programına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuk oldu.

Programa Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı süresince gerçekleştirdiği faaliyetleri ve bundan sonraki projelerini anlatmak için katılan Melih Gökçek, Bugün Yenimahalle ilçesi OSTİM'de bulunan bir matbaaya düzenlenen operasyon ile ilgili eleştirilerde bulundu.

Düzenlenen operasyonda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan kararın ardından matbaaya giren polis, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i içki masasında gösteren montaj bir fotoğrafla hazırlanmış binlerce gazete ile karşılaştı.

Melih Gökçek, bu gazetelerin CHP Ankara Adayı Mansur Yavaş tarafından yaptırıldığı iddia ederken çok sert sözler kaydetti.

İşte Melih Gökçek'in olayla ilgili Beyaz TV'ye yapmış olduğu açıklamalar:

“GAZETELERİN CHP'YE AİT OLDUĞU BELLİ”

Vatandaşlarımın şunu bilmesini istiyorum. Bu gazete bugün CHP'nin Yenimahalle adayı olan vatandaşın dükkânında yakalandı. Ön kısmında da Mansur Yavaş'ın ve CHP'nin bayrakları ve resimleri vardı. 231 bin adet gazeteyi oradan teslim aldılar. Öğrendiğim kadarıyla bu gazete Elmadağ'da ve Akyurt'ta da dağıtıldı. Esas yarın dağıtılacaktı. Fakat polis bunları bastı. Savcılıktan da arama kararı alındı ve yakalandı. Oraya CHP Milletvekili İzzet Çetin geldi. CHP Yenimahalle Meclis Üyesi'nin yerinde bulunması tesadüf mü? Arkasında bana korsan afiş uzmanı Melih Gökçek diye suçlama yapıyor burada da bizim kendi arkadaşlarımız yakaladı diye tabir var. Yani CHP'ye ait olduğu her halinden belli.

Gökçek: 'Gazetelerin CHP'ye ait olduğu belli'

“İFTİRA ATARAK NE YAPMAK İSTİYORSUNUZ?”

Ne diyor CHP adayı? Melih Gökçek kirli siyaset yapıyor diyor. Benim yaptığım kirli siyaset ise bunun adı ne? Kirli siyaset acaba sadece bunu karşılar mı? Benim ailem var çoluğum çocuğum var. İnsanlara iftira atarak, foto montaj yaparak nereye gidiyorsunuz? Ne yapmak istiyorsunuz?

“AĞZIMA İÇKİ KOYMADIM”

Ben içki içen bir adam olsam gam yemem. Ben hayatım boyunca içki içmedim ki. Ben herhangi bir şekilde ağzıma herhangi bir şekilde içki koymadım ki. Kalkıp sen bana nasıl iftira atarsın? İçki isteyen sensin. Belediyenin bütün parklarında bahçelerinde içkiyi serbest bırakacağım demedi mi? Bunu söyleyen CHP adayı Mansur yavaş değil mi? Rakı masası sana yakışır. Rakı masasında oturup bana oy veren yüz binlerce insan var. Ben kimsenin rakı içmesine karışmıyorum herkesin kendisine ama ben parklarda ve bahçelerde rakı içirtmem. Çünkü oraya çocuk geliyor, aile geliyor. O ailenin yanında bu yapılacak iş mi ya? Serbest bırakmaması mümkün değil çünkü CHP milletvekillerine Kılıçdaroğlu,'Bırakın artık bu kadar içmeyi ayık gelin' diyordu. ABD'de bile parkların girişlerinde levha vardır'Bu parkta içki içilmez' diye. Bu bir Amerikalı kadar bile olamıyor.'Ben parklarda bahçelerde içkiyi serbest bırakacağım' diyor.

“CHP ADAYI İŞİN GÖBEĞİNDE”

Ben CHP adayına sesleniyorum. Senin bununla alakan var mı? Meclis üyen gelmiş, milletvekilin gelmiş, kapıda senin afişin var demek ki bu işin ta göbeğindesin. Göbeğinde değilsen benim bundan haberim yok de.

“YAVAŞ, SEÇİMİ KAYBETTİĞİNİN FARKINDA”

Bu şu anda seçimi kaybettiğinin farkında. Ben CHP'nin anketlerinin hepsini biliyorum. Yasak olduğu için söylemiyorum. Açık ara aşağıdalar. O yüzden bu tip iddialarla kitleyi ayakta tutmaya çalışıyorlar. İftira atarak bir noktaya gelmeye çalışıyorlar. Bu son çırpınışları.

“EĞER BUNA VESİLE OLAN MANSUR İSE…”

Buradaki'Çocuk esirgeme kurumu müdürü iken size bağlı yetiştirme yurtlarında kimlerle içkili âlem yaptınız.' Yapanın da Allah belasını versin. Bunu diyenin de Allah belasını versin. Bunu diyeni Allah kahretsin. Eğer çocuklarımla böyle bir şey yaptıysam beni Allah kahretsin. Buna vesile olan Mansur ise haberi var ise Allah inşallah onun da başına benzeri gelsin.