'Rheinland Pfalz Fuarı' Mainz'da Başladı

Almanya'nın Rheinland Pfalz eyaletinin (RLP) başkenti Mainz'da düzenlenen "Rheinland Pfalz-Mainz" fuarı başladı.

Almanya'nın Rheinland Pfalz eyaletinin başkenti Mainz'da bu yıl 43'üncüsü düzenlenen "Rheinland Pfalz-Mainz" fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın ilk üç gününün turizme ayrılması nedeniyle, Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Ataşeliği de fuarda yer aldı.
Bu yıl yaklaşık 24 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuara Türkiye, 50 metrekarelik standla katılıyor. Türkiye'ye standında 5 Türk şirketi yer aldı.
700 katılımcı firmanın katıldığı fuarın açılışına Eyalet Başbakanı Malu Dreyer, Mainz anakent belediye başkanı Michael Ebling ve Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Osman Şahin katıldı.

Açılışın ardından fuarı gezen Dreyer, Türkiye'nin temsil edildiği milli standı da ziyaret etti. Burada Alman eyalet Başbakanı, anakent belediye başkanı ve beraberindeki heyete Türk kahvesi, Türk tatlıları ve fındığı ikram edildi.
Kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğu gözlenen Dreyer, ataşe ve Türk standında yer alan diğer görevlilerle bir süre sohbet etti. Görüşmenin ardından eyalet Başbakanına, Ordu Valiliği ve Ordu Belediyesi adına plaket verildi ve fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.


-Maniz başkonsolosu Yüksel
Türkiye'nin Mainz Başkonsolosu Aslan Alper Yüksel de fuarı ziyaret etti. Türk standına katılan Yüksel, ikramların ardından katılımcı firma temsilcileriyle bir süre sohbet etti.
AA muhabirine konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Yüksel, Türkiye'nin söz konusu fuara ilk olarak geçen yıl katıldığını belirterek, "Bu sene ikinci defa katılıyoruz ve bu yıl da aynı ilgi düzeyinin olduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Umarım önümüzdeki seneler de bu katılım devam edecektir" dedi.

"Türkiye gibi turizmde dünyanın en ön sıralarında yer alan bir ülkenin zaten böyle bir fuara katılması gerekir" diyen Yüksel, fuara katılım sağlamanın Rheinland Pflaz eyaleti ile Türkiye arasındaki ilişkilere de katkı sağlayacağını söyledi.

Yüksel, ayrıca Türkiye'nin her yöresinin ayrı bir zenginliğe sahip olduğunu vurgulayarak, diğer yörelerin ve illerin de gelecek yıllarda bu fuarda yer almasının kendilerini memnun edeceğini sözlerine ekledi.
Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Osman Şahin ise fuara katılım sağlayarak Türkiye'nin turizm potansiyeline katkı sağlamayı ve Türkiye'ye gelecek turistleri sağlıklı şekilde bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Türkiye'ye Almanya'dan gelen ziyaretçi sayısının 5 milyona ulaştığını hatırlatan Şahin, "Biz bunu ne kadar daha artırabiliriz bunun arayışı içerisindeyiz. Buralara bizler gelmezsek, buraları başka ülkeler doldurur. Ancak ülkemizin özelliklerini, güzelliklerini anlatırsak buradaki potansiyelden faydalanmış oluruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA