Libya'da Mısırlı Silahlı Gruplar Olduğu İddiası

Mısır'daki yönetimi devirmek için Libya'da askeri kamplar kurulduğu ve silahlı örgütlere eğitim verildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Mısır basınında "Mısır'daki yönetimi devirmeye çalışan El-Kaide'ye bağlı bazı Mısırlı silahlı grupların Libya'nın doğusunda askeri kamplar kurduğu ve kamplarda militanlara askeri eğitim verildiğine" dair yer alan haberlere Libya ordusundan yalanlama geldi.
Libya Ordu Sözcüsü Ali Eş-Şeyhi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Libya topraklarında Mısırlı silahlı grupların bulunduğu ve askeri kamplar kurulduğuna dair haberler doğru değil. Mısır'ın içişlerine müdahil olunması kesinlikle mümkün değil. Eğer elinde bir delil olan varsa gerekli tedbirlerin alınması için delilleri Libya hükümetine vermeli" dedi.

Şeyhi, "Libya ordusu ya da hükümeti bu gibi şeyleri hoş görmez. Libya, topraklarının, Mısır devletinin güvenliğinin ve istikarının zayıflatılması için kullanılmasına izin vermez" diye konuştu.

Öte yandan Libya'nın doğusunda yer alan El-Kufra şehrinin Askeri Konsey Başkanı Albay Süleyman Hamed, Konsey'e bağlı güvenlik güçlerinin sürekli devriyeye çıktığını, ülkenin doğu kesimlerinde herhangi silahlı bir grubun bulunmadığını belirtti.

Libya-Mısır Sınır İdaresi Müdür Yardımcısı Muhammed El-Habuni ise "Mısır basınında yer alan haberlerin doğruluğu yok. Sınırda sürekli devriye geziliyor ve yasa dışı yollarla Libya'ya girildiğine dair bir veri yok" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA