Bakan Güllüce, Tapu Dağtıtım ve Toplu Açılış Törenine Katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Bir proje yapan hizmet yapanlar, birde en büyük büyük projeleri mani olma, iptal ettirme olanlar var.

Biz projelerimizi söylüyoruz. Onlar da biz İstanbul’u eskiye döndüreceğiz. İstanbul’u eski haline döndüreceğiz diyorlar” dedi.


Beykoz’da 2B sorununun çözülmesiyle hak sahiplerine tapuları düzenlenen törenle verildi.

Beykoz Belediye Meydanında yapılan ‘Tapu Dağıtım ile Toplu Açılış Töreni’ne Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, tapu sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek Beykoz’da yaptıkları hizmetleri anlattı.

Bakan Güllüce yaptığı konuşmada muhalefeti eleştirerek, “Bu nasıl bir anlayış ki tapu eleştiriliyor anlamakta zorlanıyorum. Siyaset birazda bilinerek daha erdemli daha doğru daha güzel yapılır. Tapu sahte demek nasıl bir laf. Bu ülkenin parası sahte demek kadar ayıp bir söz, devletin parası sahte demek nasıl bir laf anlamakta zorlanıyorum. Tapu idaremizde Osmanlı’dan kalan 14 ülkenin tapu kayıtları var. Diğer ülkelerin itibar ettiği tapu kayıtlarına, bu nasıl bir muhalefetse itibar etmiyor. Karadağ’ın, Sırbistan’ın, Bosna’nın, Ürdün’ün, Lübnan’ın bütün bu tapu kayıtları bizde” dedi.

Tapu idaremiz, her kesin hoşuna giden “Sıfır Atık Projesi” yaptığını hatırlatan Bakan Güllüce, “Bu çok önemli bir şey. Bakanlığımızın hedefi 2023’te o atık projesini gerçekleştirmiş olacağız. Ama Beykoz Belediyesi şimdiden bu projeye başlamış. Sayın başkanım bizi biraz geçiyorsunuz gibi. Ama geç kutluyorum seni” şeklinde konuştu.

2B’ye değinen Bakan Güllüce, “2004’te mahkemeye giderek 2B’yi iptal ettireceksin. 2007’de gideceksin mahkemeye iptal ettireceksin. Sonrada 2B’yle ilgili çıkıp Beykoz’da spekülasyon yapacaksın. Beykozlu yer mi bunu? Beykozlu bilmiyor mu 2004’de tapu sahibi olmasını engellediğini. Başkanımız yaptıklarını yapacaklarını anlattı. Hükümetimizde yaptıklarını yapacaklarını anlatıyor. Onlarda diyorlar ki ‘biz İstanbul’u eskiye döndüreceğiz. İstanbul’u eski haline döndüreceğiz. Sonra biz havaalanını engelleyeceğiz, hızlı treni engelleyeceğiz, Marmaray’ı nasıl 4 sene geciktirdikse başka projeleri de engelleyeceğiz’. Bir proje yapan hizmet yapanlar birde büyük projelere mani olma, iptal ettirme olanlar var. Tercihinizi 30 Mart’ta inanıyorum ki hizmet edenlerden yana kullanacaksınız. Tek projesi engellemek olan, milletin 10 sene önce tapuya kavuşmasına engel olanların yanında olamazsınız” dedi

Yapılan konuşmaların ardından toplu açılış törenine gerçekleştirildi.

Gecede tapu almaya hak kazanan 23 bin kişiyi temsilen 121 kişiye tapuları verildi.

Kaynak: İHA