2. Sezer Doğan 'İzmir’in Kadınları” Yarışması’nda Hüzün ve Mutluluk Bir Arada Yaşandı

İzmir basınının duayen isimlerinden Ege Telgraf Gazetesi Onursal Başkanı Sezer Doğan, ölümünün 10. yılında Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni ile anıldı
Ege Telgraf Gazetesi Onursal Başkanı Sezer Doğan’ın ölümünün 10’uncu yılında, Teknik Meslek Liseleri arasında gerçekleştirilen ve gelenekselleşmesi arzu edilen 2.Sezer Doğan ‘İzmir’in kadınları’ başlıklı Haber, Afiş ve Fotoğraf yarışması düzenlendi.

2. Sezer Doğan 'İzmir’in Kadınları” Yarışması’nda Hüzün ve      Mutluluk Bir Arada Yaşandı
Haber, Fotoğraf ve Afiş dalında 1., 2. ve 3. ile Ege Telgraf Gazetesinin kurucuları Nedim Çapman , Gürbüz Kipkurt, Süha Tekil adına mansiyon alan eserler açıklandı. Liseler arasında düzenlenen yarışma büyük ilgi görürken, yarışmaya İzmir’deki Bayraklı Ali Osman Konakçı Teknik Meslek Lisesi, Çınarlı Endüstri Teknik Meslek Lisesi, Çiğli İMKB Teknik Meslek Lisesi, Bayındır Teknik Meslek Lisesi’nden 75 öğrenci 3 dalda katılım gösterdi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Sezer Doğan’ın eşi Ege Telgraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nurten Doğan olmak üzere ailesi, İzmir Basınının önde gelen temsilci isimleri, meslek dostları, İzmir gazeteciliğine kazandırdığı isimler ve Ege Telgraf Gazetesi Çalışanları katıldı.

Sezer Doğan’ın kızı ve Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, törende yaptığı konuşmada “Geçtiğimiz yıl teknik meslek liseleri arasında yaptığımız 1.Sezer Doğan ‘İzmir’i düşlüyorum’ yarışmasından çok güzel sonuçlar çıktı. Yaşadığımız gurur tablosunu bu yılda devam ettirmek amacıyla yola çıktık.Gençlerimiz hazırlandılar, eserlerini bizlere teslim ettiler Ege Telgraf çatısı altıda birbirinden değerli 8 gazeteci dostumuzla Haberde 35, fotoğrafta 46, afişteyse 48 eser arasından biraz sonra sonuçlarını sizlerle paylaşacağımız sonuçları elde ettik” dedi.

2. Sezer Doğan “İzmir’in Kadınları” başlıklı haber, afiş ve fotoğraf yarışmasında haber dalında birinciliği Aysel Şahin, ikinciliği Zişan Taş, üçüncülüğü ise Rabia Dumlu alırken, mansiyon ödülü de Enfal Duran’a verildi.

Fotoğraf dalında ise Kezban Toprak birinci olurken, ikinci Onur Artagan, üçüncü ise Gamze Öner oldu. Mansiyon ödülünü ise Hazel Sunal aldı.

Afiş dalında ödüllerin sahiplerinin de belirlendiği yarışmada birinciliği Lidya Gürler, ikinciliği Ayça Nur Bakırcıoğlu, üçüncülüğü ise Caner Kelici alırken, mansiyon ödülü ise Onur Yılmaz ve Ferhat Kara’ya verildi.

Ayrıca yarışmaya katılan öğrencilere katılım belgesi takdim edilirken, dereceye girenlere laptop, tablet, mp3 player ve fotoğraf makinası hediye edildi.
Kaynak: İHA