Mustafa Sarıgül, Günün Kapanışını Eyüp Mitingi İle Yaptı

Gün boyunca İstanbul’un birçok noktasında düzenlenen miting ve etkinliklere katılan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, kapanışı Eyüp ilçesinde yaptı.

Akşamüstü Eyüp meydanına gelen Sarıgül’ü yüzlerce partili alkışlarla karşıladı.
Gün boyunca Ümraniye, Sultanbeyli, Avcılar, Büyükçekmece ve Bahçelievler’de düzenlenen mitinglere katılan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, kapanışı Eyüp ilçesinde yaptı. Seçimlere kısa bir süre kalması ile birlikte çalışmalarına hız veren Sarıgül, akşam olmasına rağmen Eyüp meydanında mitingini gerçekleştirdi. Karanlığın çökmesi ile birlikte seçim otobüsü ile Eyüp meydanına gelen Sarıgül’ü yüzlerce partili alkışlarla karşıladı.

Sarıgül’e sevgi gösterisinde bulunan CHP’liler adaylarına dokunabilmek için birbirleri ile yarıştı. Sarıgül kendisine gösterilen sevgi gösterilerine karşı otobüsün camından sarkarak destekçileri ile tokalaştı. Kalabalığın içinde güçlükle meydana ilerleyen seçim otobüsünün üzerine çıkan Sarıgül, buradan meydanda toplanan kalabalığa seslendi.

Gün boyunca dolaştığını ancak bereketi Eyüp ilçesinde gördüğünü belirten Sarıgül, konuşmasının başında MHP lideri Devlet Bahçeli’yi övdü. Bahçeli’ye çocuğu yok şeklinde yapılan eleştirilere tepki gösteren Sarıgül, "Siz o Marmaray’ı açarken o Marmaray’da çocuğu yok dediğiniz Devlet Bahçeli’nin imzası olmasaydı, krediyi bulup projeyi başlatmasaydı, siz orayı açamazdınız. Bahçeli’nin kendi çocuğu yok ama Marmaray’dan geçen binlerce evladı var’’ dedi.

"Sarıgül’ü durdurabileceklerini zannedenler yanılgı içindedir" diyen Sarıgül, "Zannediyorlar ki Sarıgül’ü döndürebiliriz. Ama şunu bilmiyorlar. Sarıgül’ün yolu hizmettir. Ülkeyi şahsi çıkarları için kardeş kavgasına götürmeye çalışanlar, Sarıgül’ü durdurmaya çalışanlar bilsinler ki durduramazlar bizi” dedi.

"Benim görevim sadece bana oy verenlerin değil, AK Partiye ve diğer partilere oy verenlerin haklarını da korumaktır" diyen Sarıgül, "Allah geçinden versin ama bir gün musalla taşına gideceğiz. O musalla taşına gittiğimiz zaman hocamız orada sen başbakanlık yaptın mı? Belediye başkanlığı yaptın mı diye sormuyor. Hocamız diyor ki sen kul hakkı yedin mi yemedin mi?’’ ifadelerini kullandı.

Sarıgül yapılan konuşmanın ardından yine alkışlar arasında Eyüp meydanından ayrıldı.
Kaynak: İHA