Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yerel seçimler öncesinde anketleri röntgen çeker gibi yaptıklarını belirterek, "Veriler bugün itibariyle yüzde 100 birinci olduğumuzu gösteriyor.

AK Parti’nin en büyük iddiası o. Başbakanımız, her seçimde 'birinci olamazsam, genel başkanlığı bırakırım' diyor. Biz birinci olacağız. Birinci olamazsak, Tayyip bey de bırakır, biz de bırakırız” dedi

AS TV'de canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimleri değerlendirdi. Hiçbir proje getirmeden, haklı gerekçe yapmadan ‘o şunu yaptı, ben onu kaldıracağım’, ‘o yaptı ama ben bunu yıkacağım’ ifadelerinin eski bir son mantık olduğunu ifade eden Arınç, "Çünkü 3. köprüye karşı çıkıyorlar. Sırrı Süreyya Önder’e kaldıysak, 3. köprüyü yıkacağım, diyor. Bu zihniyet Türkiye’de iş yapmayan, aynı zamanda iş yaptırmayan insanlar. 14 milyon insanın yaşadığı bir İstanbul’da ‘Bu insanlar ulaşımı nasıl yapacaklar, işinden çıkıp evlerine nasıl gidecekler’ bunları düşünmesini gerekirken, buna karşı çıkarım diyorlar. ‘Ben bunu yıkarım’ demek belki insanı meşhur edebilir. Arapların meşhur bir sözü vardır, ‘muhalefet et ki, tanınasın’ derler” dedi.

"17 ARALIK OLAYLARI OLMASAYDI, 30 MART'A FARKLI GİDECEKTİK"
"17 Aralık ve 25 Aralık olayları olmasaydı, biz 30 Marta farklı bir şekilde gidecektik" diyen Arınç, bu tertipler ve provokasyonlar olmasaydı, farklı tonlarda konuşacaklarını, farklı üsluplar kullanacaklarını dile getirerek, "Marka şehirler konusunda daha yoğun bir çalışma yapardık. Bunu bugün için yapıyoruz. Ama sizin söylediğiniz konu, her şeyin üzerine bir kara bulut gibi çöktü. Sayın Kılıçdaroğlu Bursa’ya gelmiş. Ben de bir gün sonra gelmiştim. Bir saat konuşmuş. Bizim genel başkanımız, bir saatten fazla konuşacak, onu şimdiden söyleyeyim. Ama Kılıçdaroğlu’nun bir saat konuşmasının 55 dakikasında 3 kelimeyi tekrarlamış. Bu ülkenin başbakanına hakaret etmiş. Kalan 5 dakikasında belediye hizmetlerinden bahsetmeden, ‘Eskişehir çok güzel, Bursa çok geri kalmış. Bizim adayımız Eskişehir’e benzetecek’ demiş. Aman Allah’ım. 55 dakikası hakaretle dolu, heybesinde küfür var onları saçmış. Bizim Bursa’da bir eksiğimiz yok ki. Bursa’nın projelerini örnek alan o kadar belediye var ki, 26 projemize Eskişehir de sahip çıkmış” diye konuştu.

"ORTADA FOL YOK YUMURTA YOKKEN"
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik açıklamalarını eleştiren Arınç, şöyle konuştu:
"Siz ana muhalefet partisi liderisiniz, yarın iktidara gelmeniz söz konusu. Bu bütün dünyada böyledir. Bu ülkenin başbakanına hakaret ediyorsunuz. Gerekçesi ne ? Bize göre montaj olan, bize göre seslerin birleştirilerek, bir araya getiren kasetlerdeki sözlerden hareketle bunları yapıyorsunuz. Ben başka yerlerde cevap verdim kendisine. Bu çok yanlış, bir defa edep dışı bir şey. Bir Niçin sen benim başbakanıma hakaret ediyorsun. Bazı konuşmalar var. Biz bunların doğru olmadığın iddia ediyoruz. Bu sadece biri iddia olabilir. Bu iddia konusunda soruşturma yapılmamış. Bir iddianame tanzim edilmemiş. O tarihler için söylüyorum. Ortada fol yok, yumurta yokken, ‘baş çalan’ diyorsun. Halbuki senin 7 tane, 95 tane CHP’li milletvekili hakkında fezlekeler var. Fezleke de iddianame demektir. Soruşturma yapılmış, iddianame tanzim edilmiş, dokunulmazlığı olduğu için yargılanmaya geçilemiyor. Ben Muharrem İnce ile ilgili fezlekeyi okudum. 8 sayfa. Kadının ifadesi var. Ama sadece bunun ifadesi alınamamış. Burada bir iddianame var. Biz kürsüye çıktığımız zaman kötü şeyler söylemiyoruz. Utanıyoruz en azından. Ama hakkında hiçbir şey olmayan başbakana veya bakanlara hakaret ediyorsun. Bir siyasetçi bu kadar edep dışı, ahlak dışı konuşmalar yapmamalı”.

“BİZİMKİ BUNLARA DAYANAMAZ”
"Sayın başbakanımızın özelliklerini biz yanında olanlar çok daha iyi biliyoruz. Bir namusa çok önem verir, aile prensiplerine önem verir. Evlatlarını çok sever" diyen Arınç, "Şeref ve haysiyetine ilişilmesinden hoşlanmaz. Böyle bir konuda bazı insanlar yumuşak tepki verirler, bazı insanlar duymazdan gelirler, bizim ki bunlara dayanamaz. Onun bu zayıf noktasını bilenler hep buna hücum ederler. Oğlu için bir şey söyleyeceksin, buna karşı durması mümkün değil sayın başbakanın. O da üslubunu karşıdakinin bu sözlerine karşı yükseltebiliyor. Aynı şekilde sert bir şekilde konuşabiliyor. Bu işi başlatana ve büyütene bakmak lazım. Bir yerde siyasetçinin bu üslubundan vazgeçmesi lazım. Vazgeçen Kılıçdaroğlu olsa, başbakanın bu konuda söyleyecek bir şeyi kalmaz. Sayın Bahçeli bazen çok sert şeyler söylüyor. Ahlak ve edep konusunda itirazımız yok. Hassas bir insan. Kimsenin aile mahremiyetine girmez. Kendisine aşırı suçlamaz, kötü sözlerle bir karşılık vermez. Ama Kılıçdaroğlu, eskiden beri böyledir. Bazen o kadar edep dışı oluyor ki anasının A’sı derken, kendisini zor tutuyor, apar topar otobüsten indiriyorlar. Bereket sözünü tamamlamıyor. Bir de onun gerisini duymuş olsaydık, bir genel başkan ne durumda olurdu, Allah esirgesin” diye konuştu.

“BAŞKA PARTİ OLSA YIKILIRDI”
“17 Aralık Operasyonu konusunda oluşan algının yerel seçimleri etkiler mi?” sorusuna Arınç, “Haklısınız, son zamanda şunu söylüyorum. Bu kadar iftira ve hakaret, el ele vermiş bir ihanet görmeseydik, çok daha farklı olurdu. Müsvet anlamda söylüyorum. Başka bir parti bu rüzgarın önünde duramazdı. AK Parti yerine başka bir partiyi hedef alsalardı onlar yıkılır giderlerdi. Ancak garip bir şey var. O kadar garip ki milletin sağduyusunda, Tayyip beyi çok aşırı sevmesinde aramak lazım. Her miting bir önce ki mitinginin 2 ya da 3 misli. Bu iftiralar tutmadı. Bu yalanların hiçbirisi tutmadı. AK Partiyi daha çok kenetlediler ve daha çok sarıldılar. Yapılanlara karşı bu partinin hizmetlerini, başbakanın gayretlerini takdir ettiler. Dolayısıyla miting meydanlardaki heyecan ve coşku aynen sandığa yansıyacak olursa, ihtimal olarak söylüyorum, biz bu seçimleri açık ara kazanacağız. Oy oranımız çok yüksek olacak” dedi.

“HERKESİN ANKETİ KENDİSİNE”
Yerel seçimlerde yapılan anketlerden de bahseden Arınç, "Anlık olarak takip ediyoruz. Herkesin anketi kendisine. Kafa karışıklığına gerek yok. Bizim anketlerimizi röntgen çeker gibi yapıyoruz. Anketlerimiz doğruyu söylesin, nerede eksik varsa biz oraya gidelim. Ben 12 ilden sorumluyum. Ama başbakanımız günlük diyor ki, ‘sen şuradan vazgeç, bu tarafa git' diyor. bazı yerlerde hiç şansımızın olmadığını söyleyebiliriz. Oralara da bakanlarımız ve genel başkan yardımcılarımız gidiyor. Ama alabileceğimiz yerler var. Son vuruşa ihtiyaç var. Bizdeki planlama böyledir. SKM çok iyi çalışır. Biz de emir kuluyuz. Sistem böyle. Sıkıştırıp da bana söyletme ama güzel olacak. Veriler bugün itibariyle yüzde 100 birinci olduğumuzu gösteriyor. AK Parti’nin en büyük iddiası o. Başbakanımız her seçimde 'birinci olamazsak, genel başkanlığı bırakırım' diyor. Ben de buna mukabil muhalefet liderlerine hedef söylüyorum. 4 aydır bizleri duymazdan geliyor. Biz birinci olacağız. Birinci olamazsak, Tayyip bey de bırakır, biz de bırakırız kardeşim. Biz bu işi niye yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA