Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Adana'da Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ''Türkiye eskiden, kendi cumhuriyet sınırları içerisindeki pek çok ile hizmet götüremezken, bugün 81 ülkeye yardım götürebilen bir ülke haline geldi'' dedi.

Çelik, Kozan ilçesinde belediyenin yaptırdığı Millet Bahçesi Sosyal Tesisleri'nin açılışında vatandaşlara hitap etti.
Yaklaşan yerel seçimlerde sandığın kıymetli hale geldiğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:
''Bakın, etrafımızda pek çok devlet, sandığa kavuşamadığı, demokrasisi olmadığı, demokrasi egemen olmadığı için ıstırap çekiliyor. Suriye'de insanlar kendileri için hakça bir yönetim istediler, sandık istediler, öylesine bir istikrarsızlıkla karşı karşıya kaldılar ki sandık onlardan kaçırıldı. Mısır'da, Irak'da aynı şekilde sandık halktan kaçırılıyor. Maalesef görünen o ki Ukrayna'da da aynı şey olacak.''
Çelik, bir ülkede çıkar grupları, güç odakları ya da darbe grupları bulunduğu sürece o ülkenin iflah olmayacağını, patronu halksa, ülkenin nasıl yönetileceğine ve kimin yöneteceğine halk karar veriyorsa o ülkenin de büyük ilerleme kaydedeceğini söyledi.

Demokrasi, hukuk ve sosyal alanda daha güçlü, ekonomisi güçlenmiş bir Türkiye inşa ettiklerini anlatan Çelik, şunları kaydetti:
''Türkiye eskiden, kendi cumhuriyet sınırları içerisindeki pek çok ile hizmet götüremezken bugün 81 ülkeye yardım götürebilen bir ülke haline geldi. Kırım'da olaylar var, bir istikrarsızlık var. Bütün dünya merkezlerinin gündeminde. Soruyorum size, Kırım Tatarlarının dünyadaki güvendiği tek güç kim, Türkiye. Hatırlayın, bir zamanlar Bosna Hersek'teki kardeşlerimiz Türkiye'den yardım istemişti ama Türkiye o zamanlar zayıf, güçsüz ve basiretsiz yönetimler tarafından yönetildiği için o zaman kardeşlerimize yardım ulaştıramamıştık. Şimdi herkes biliyor ki Allah göstermesin, Bosna'nın Türkiye'ye bir daha ihtiyacı düşse bir daha asla o olayların olmasına müsaade etmeyiz, siz müsaade etmezsiniz.''
Konuşmasının ardından Bakan Çelik, Kozan Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Kazım Özgan ve partililer, tesisin açılışını yaptı.
Kaynak: AA