Efe Dağcılar İle Tireli Dağcılar, Bozdağ'ın Zirvesine Tırmandı

Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Kulübü Dağcılık Kolu üyesi dağcılar ile Tire Dağcılık Kulübü (TİREDAK) üyesi dağcılar hafta sonunda Bozdağ’ın 2157 rakımlı zirvesine tırmandılar.

Efe Dağcılar İle Tireli Dağcılar, Bozdağ'ın Zirvesine Tırmandı

Üç grup halinde yapılan Bozdağ zirve tırmanışında A grubuna Salim Taşbaş, B grubuna Mümtaz Saygı, C grubuna ise Salih Üzdürmez rehberlik etti. Bozdağ zirve tırmanışı ile ilgili gazetemize bilgi veren Salih Üzdürmez, “16 Mart 2014 Pazar günü yaptığımız Bozdağ zirve tırmanışına; Efe Dağcılık’tan 27, Tire Dağcılıktan 30 kişi katıldı.

Üç grup halinde değişik rotalardan Bozdağ’ın 2157 rakımlı zirvesine tırmandık. A ve B grubu Bozdağ merkezden başlayıp klasik rotadan tırmanış yaptılar. C grubu olarak bizlerde kuzey rotasından Bozdağ’ın zirvesine başarıyla tırmanış gerçekleştirdik.

Yaklaşık Bozdağ’ın zirvesine gidiş gelişimiz 6 saat sürdü. Havanın güzel olmasından dolayı güzel bir etkinlik oldu. Buradan etkinliğimize katılan Efe Dağcılık ve Tire Dağcılık üyesi dağcı dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki etkinliklerimize tüm dağcı dostlarımızı bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA