Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı İşık, Batman'da Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Eğer çözüm sürecini başarılı şekilde kalıcı bir bahara dönüştürürsek, inanıyorum ki bu bölge, Türkiye'nin en hızlı gelişen bölgesi olacak" dedi.

Batman'a gelen Işık, beraberinde AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Vali Yılmaz Arslan ile Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil fabrikasının açılışını yaptı.
Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, Nevruz bayramının Türkiye'de kalıcı bahara dönüşmesi temennisinde bulundu.
Çözüm sürecinin başlamasıyla 1,5 yılda teşvik uygulamasında 6. bölgedeki illere 12 katrilyon lira yeni yatırım teşvik belgesi verildiğini anımsatan Işık, bu yatırımlar sayesinde 50 bin kişinin işe kavuşacağını söyledi.

- Bölge hızlı gelişecek
Çözüm sürecinin bölgeye huzur ve güven getirdiğini vurgulayan Işık, şöyle konuştu:
"Eğer çözüm sürecini başarılı şekilde kalıcı bir bahara dönüştürürsek, inanıyorum ki bu bölge, Türkiye'nin en hızlı gelişen bölgesi olacak. Daha düne kadar göç veren Batman, artık verdiği göçü geri almanın hesaplarını yapacak. İnanıyorum ki kendi evlatları, tekrar Batman'a geri dönecek, kendi ailesinin yanında mutlu bir şekilde üretmeye ve çalışmaya devam edecek."
Bakan Işık, son dönemde çözüm sürecini hedefleyen komplolar gerçekleştirildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Son dönemde hükümete ve Başbakanımıza yönelik sözde yolsuzluk adı altında yapılan operasyonların birinci hedefi, çözüm sürecinin baltalanmasıdır. 'Eğer bu ülkede çözüm süreci baltalanırsa, Türkiye'nin yürüyüşü engellenebilir' diyenler var. O açıdan hedefin, birinci derecede sayın Başbakanımızı ve AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırması, çözüm sürecini akamate uğratması olduğunu lütfen unutmayın."
- "Türkiye, etnik temelli siyasetten çok çekti"
Işık, etnik siyasetin bölgeye ve Türkiye'ye büyük zarar verdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye, etnik temelli siyasetten çok çekti. Bizim inancımızda Türkün, Kürde, Arabın Aceme, Acemin Araba bir üstünlüğü yoktur. Biz, etnik kökenli bir siyaseti değil, millet bilinci ile hareket ederek bu günlere geldik. Bu nedenle Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Arabı ile biz, bir tek milletiz. Bu bilinçle yolumuza devam ettiğimiz sürece etnik köken siyasetine prim vermediğimiz sürece Batman'da, Türkiye'de çok daha hızlı kalkınacak."
Işık, konuşmasının ardından 230 kişinin istihdam edildiği tekstil fabrikasının açılışını yaptıktan sonra Vali Yılmaz Arslan'ı ziyaret etti.
Kaynak: AA