Muhsin Yazıcıoğlu Görev Şehitleri Anıt Parkı Açılıyor

İzmit Belediyesi tarafından Yenişehir mahallesi Yahya Kaptan girişinde 2 ay gibi kısa süre içinde yaptırılan Muhsin Yazıcıoğlu Görev Şehitleri Anıt Parkı, 17 Mart Pazartesi günü saat 13.00'da düzenlenecek törenle hizmete girecek.

Muhsin Yazıcıoğlu Görev Şehitleri Anıt Parkı Açılıyor

Yaklaşık 2 bin 300 metrekarelik bir alan üzerine kurulan parkta İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Doğan, “Muhsin Yazıcıoğlu ülkeye mal olmuş milliyetçi bir vatan evladıydı. Elim bir olay sonucu hayatını kaybetti. Onun gibi yurdun dört bir köşesinde vatan görevi sırasında hayatını kaybeden insanların da bu vatan ve bayrak için şehit olduklarını unutmamak gerekir. Vatan, millet, bayrak uğruna hayatlarını kaybeden öğretmeni olsun, polisi olsun, mühendisi olsun, din adamı olsun, askeri olsun belki de isimleri unutulan ve hatırlanmayan insanlarımızın hatırlanması için, onlara da buradan gelip geçenlerin bir Fatiha okumaları için böyle bir yeri yaptık. Türkiye’de bu anlamda bir yer yok. Bizler 5 yıldır şehit ve gazilerimiz için güzel işler yaptık. Vatan için, bayrak için ezan için canını verenlere bir nebze olsun görevimizi yaptığımıza inanıyoruz. Hepsinin ruhu şad olsun. Hepsini minnetle saygıyla anıyoruz” dedi.

Yenişehir mahallesindeki Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile Kandıra yolunun kesiştiği yerdeki park içinde görev şehitleri anıtı, oturma alanları, pergoleler ve yeşil alanlar bulunuyor.
Kaynak: İHA