Erzurum’da Yetişkinlere Yönelik Zeka Oyunları Kursu

Erzurum’da Zeka ve Zihin Sporları Kulübü tarafından yetişkinlere yönelik 17-28 Mart tarihleri arasında zeka oyunları kursu düzenleneceği bildirildi.

Erzurum’da Yetişkinlere Yönelik Zeka Oyunları Kursu

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halim Ulaş, zeka oyunlarının bireyin bilişsel gelişiminin yanı sıra toplumsal gelişimini de olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Öğretim Görevlisi Ulaş sözlerine şöyle devam etti: “Zekâ oyunları ile bireylerin mantıksal düşünme, strateji oluşturma, problem çözme, strateji oluşturma, dili kullanma, iletişim, karar verme, girişimcilik becerileri gelişiyor. Bu becerileri düşündüğümüzde zekâ oyunlarının bireyin bütünsel gelişimine katkı sağladığını rahatlıkla söyleyebilirim. Zekâ oyunlarının yeni eğitim programının genel yaklaşımına çok uygun olduğunu ve doğru atılmış bir adım olduğunu belirtmek isterim. Ancak öğretmenlerin konu ile ilgili bilgilerinin yeterli olmayışı, işin bireysel çabaya bağlı bırakılmış olması ve kaynak yetersizliği uygulamada bazı aksaklıklara yol açıyor. Bu aksaklıkları gidermek için öğretmenler yönelik kurslar düzenlenmeli ve dersin içeriği öğretmenlere aktarılmalı. Yine zekâ oyunları sadece öğretmenlerin ilgilenmesi gereken bir alan değil. Problem çözmeye, strateji oluşturmaya, zihni zinde tutmaya ihtiyacı olan herkes mutlaka zekâ oyunları ile tanışmalı.”
Kaynak: İHA