Damak Çatlatan Lezzetler Tur Kapsamında

Türkiye, denizi, kumu ve güneşinin yanı sıra farklı lezzetleri ve damak tatlarıyla da seyahatseverlerin büyük ilgisini çekiyor.

Hem yerli hem de yabancı turistlerin tatillerini yaparken yeni lezzetler de denemek istediğini fark eden seyahat firmaları, Güneydoğu'dan Ege'ye bir çok güzergahı lezzet turu kapsamına aldı.
Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatilseverlerin artık tur paketlerini satın alırken gidecekleri yerin yeme içme kültürü hakkında da bilgi aldıklarını ve tercihlerini buna göre yaptıklarını söyledi.

Damak tadının artık "keyif" olarak algılanabilecek önemli bir olgu haline geldiğini belirten Özkar, "Artık seyahat edenler, sadece görmek istemiyor, gezerken o yöre insanının yaşadığı arka sokakları da keşfetmek hatta onların sofralarına konuk olup, özgün lezzetleri de tatmak istiyor. Hatta gidilen şehrin marka olmuş ve turistik haline gelmiş restoranlarından ziyade belki salaş ama yöre insanın gittiği yerde lezzetleri tatmaya özen gösteriyorlar. Böyle bir kesim hiç azımsanmayacak kadar seyahatin içerisinde" dedi.

-Lezzet turuna seyahat
Gidilen şehrin ya da kasabanın özel lezzetlerini tadanların, bu lezzetlerin nasıl yapıldığını hatta tarihçesini bile araştırmaya başladığını vurgulayan Özkar, "Tüketicilerden gelen bu talepler ışığında, ülkemizin zenginlikleri düşünerek öncelikle yurt içinde çok özel gurme seyahatleri başlattık. Katılımcılar, sadece yöresel yemekleri tatmıyor. Birincisi halkın tercih ettiği sadece halk tarafından bilinen ve onaylanan yerlerde en iyi lezzetleri tadıyor" diye konuştu.

Lezzet turlarına katılanların yerel aşçılarla atölye çalışmaları da yapabildiğini anlatan Özkar, "Kastamonu, Gaziantep, Şanlıurfa, Antakya, Alaçatı ve Van'a organize ettiğimiz seyahatlere gelecekte damak çatlatan yeni yöreleri ekleyerek geliştireceğiz" ifadesini kullandı.
Özkar, lezzet yoluculuğuna çıkmak isteyenlerin, nisanda gerçekleştirilecek "Alaçatı Ot Festivali" ve "Kaybolan Lezzetler Festivali"ne 579 liradan katılabileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA