Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş;

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve diğer partilere deseniz ki; ‘Buyurun anahtar teslimi size iktidarı teslim ediyoruz’, vallahi de billahi de ‘istemiyoruz’ diye arkalarını dönerler kaçarlar” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş;

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Yeni Türkiye’de Siyaset ve Ekonomi Konferansı”, AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş’in konuşmasıyla başladı.

Daniş, konferansı izlemeye gelen vatandaşlara projelerinden bahsetti. Daniş’in ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş kürsüye çıktı. Siyasetteki gelişmeleri değerlendiren Kurtulmuş, “28 Şubatta ne oldu? Benzer şeyler bugün oluyor. Fark ne? 28 Şubat’ta parlamentodaki, Meclis’teki Doğru Yol Partisi'nin 50 milletvekili istifa ettirilerek düşürüldü. Refah-Yol’un çoğunluğu kalmadı. Rahmetli Muhsin Bey’in verdiği 7 kişilik desteğin de bir anlamı kalmadı. Onun yerine başka bir hükümet kurulabildi. Sizi temin ederim ki bu kadar ciddi bir çoğunlukla AK Parti iktidarda olmasaydı, parlamento içerisinde olmasaydı, bu hükümeti değiştirebilecek bir alternatif ortaya çıkma ihtimali olsaydı, şimdiye kadar çoktan bin türlü operasyonlarını tamamlarlar ve bu süreçte belki hükümeti değiştirirlerdi. Ama milletin gönlünde başka bir iktidar alternatifi var mı? Gelin şunu da söyleyeyim. Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve diğer partilere deseniz ki; ‘Buyurun anahtar teslimi size iktidarı teslim ediyoruz’, vallahi de billahi de ‘istemiyoruz’ diye arkalarını dönerler kaçarlar” dedi.

Halkın siyasi söylemleri iyi değerlendirdiğini de belirten Kurtulmuş, “Türkiye'nin siyasi tarihinin özeti; milletin istikametinde yürüyenler gerçekten hep iktidar olmuştur. Bu birinci dediğimiz tepeden inmeci, seçkinci, millete güvenmeyen bu güruhun, bu elitler, bu seçkinlerin, valla ben hiç bu memlekette, milletin helal oylarıyla iktidar olduklarını görmedim. İki sefer oldu, oda rahmetli Ecevit'in üslubundaki düzgünlük dolayısıyla. Halkçı Ecevit. İkinci döneminde de, Ecevit'in ‘inançlara saygılı laiklik’ sloganıyla. Onları millet gördü, ‘bunlar biraz değişti galiba’ dedi, oy verdi, iktidara getirdi. İnançlara saygılı laiklik dediğin zaman iktidara geldin, Meclis’teki başörtülü milletvekiline 'atın bu kadını dışarıya' diye çıkıştığı zaman millet ‘Öyle mi?’ dedi.

‘Alsana yüzde bir, bir buçuk’ dedi.

İktidardan al aşağıya etti” diye konuştu

Kurtulmuş, konferansta ekonomik gelişmeleri de değerlendirdi.
Kaynak: İHA