Hafta Sonu Erciyes'te Kayak Yoğunluğu

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen kayak severler hafta sonu ve sömestr tatilini fırsat bilerek Erciyes'e akın etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada Erciyes'e gösterilen ilginden çok memnun olduklarını söyledi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde gibi illerden özellikle hafta sonları çok yoğun ziyaretçi geldiğini ifade eden İkiler, "Erciyes her hafta sonu adeta dolup taşıyor. Kayakseverlerin yanı sıra gezip piknik yapmak için de gelen çok sayıda ziyaretçi var. Kızak, kayak ve snowboard takımı kiralayan kayakseverler saatlerce kaymanın keyfini yaşıyor. Ayrıca bireysel ve gruplar halinde de kayak eğitimi alabiliyorlar" diye konuştu.

Öte yandan Erciyes'e çıkışta Hacılar ve Hisarcık bölgesinde trafik polisleri araçlarda kış lastiği denetimi yapıyor. Lastiği uygun olmayan sürücülere gerekli cezai işlem uygulanarak Erciyes'e çıkmalarına müsade edilmiyor.
Pistlerde kayarken düşerek yaralanan acemi kayakseverlere Jandarma ve Erciyes AŞ pist güvenlik ekipleri müdahale ediyor. Yaralılar, kar motoruyla bulundukları yerlerden alınarak Tekir Kapı'da bekleyen sağlık görevlilerine teslim ediliyor.
Kaynak: AA