Kazada Ölen Engelli Muhtar Adayı, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tirebolu ilçesinde "hizmette engel yoktur" sloganıyla muhtar adayı olan ancak kamyonetle çarpışarak savrulan minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden Yusuf Kara'nın cenazesi toprağa verildi.

Muhtar adayı olduğu Körliman Mahallesi'nde kamyonetle çarpışarak savrulan minibüsün çarpması sonucu ölen 45 yaşındaki bedensel engelli Yusuf Kara için, Körliman Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Kara'nın cenazesi, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Arslancık köyündeki aile mezarlığında defnedildi.
Törene, Kara'nın yakınları ile Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şubesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

- "Hizmette engel yoktur" sloganıyla muhtar adayı olmuştu
Kara, hayatını kaybetmeden önce AA muhabiriyle yaptığı röportajda, engellilerin neler yapabileceğini düşünürken muhtarlığa karar verdiğini söylemişti.
Çevresindeki vatandaşların kendisine destek olduğunu anlatan Kara, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:
"Kendimde muhtarlık için sağlığım elverişli olduğu sürece bir sorun görmüyorum. Hizmette engel yoktur, benim sloganım bu. Engelli de olsam eğer beynim sağlamsa bu işi yaparım, mart ayına daha çok var, bakalım Allah ne diyecek, ömrümüz var ederse tabi ki muhtar olabilirim. Hiçbir şey vadetmiyorum, bana halkım gelecek, seçim gelecek, 'biz senden şunu istiyoruz' diyecek, ben de o istekleri toplayacağım, ona göre karar vereceğiz. Mahallede biraz çevrede düzensizlik var. Ben bile engelliyim, yolumuz yok engelliler için. Göze hoş gelmeyen şeyleri düzelteceğiz."
- Engellilerin sorunlarını dile getirecekti
Kara'nın arkadaşı görme engelli Onur Kemal ise Kara'nın ilçede engellilere yönelik eksiklikleri dile getirmek için muhtar adayı olduğunu ifade ederek, "Arkadaşlarımız bazı konularda mağdur durumda. Kara kaldırım dolayısıyla yoldan gidip gelmek zorunda kalıyor, tekerlekli sandalyede hayatını sürdürüyordu. Bu arkadaşımız da yolda gitmek zorunda kaldığı için arabaya kurban gitti" dedi.

- Olay
Körliman Mahallesi Amiral Şükrü Okan Caddesi'nde, Ali Aydın yönetimindeki 28 RH 403 plakalı kamyonet, Soner Gebel idaresindeki 28 M 8234 plakalı minibüsle çarpışmış, savrulan minibüs yolun kenarındaki bedensel engelli Yusuf Kara'ya çarpmıştı. Ambulansla Giresun Özel Ada Hastanesine kaldırılan Kara, kurtarılamamıştı.
Kaynak: AA