Bilecik Belediye Mecisi Şubat Ayı Meclis Toplantısı

Bilecik Belediye Meclisi şubat ayı toplantısı, Başkan Vekili Süleyman Özdemir başkanlığında yapıldı.

Bilecik Belediye Mecisi Şubat Ayı Meclis Toplantısı

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplatısının gündemini, imar ile başkanlık ve meclis üyeleri tarafından getirilen konular oluşturdu. Toplantıda, Bilecik'e, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yapılacak hal binası ve soğuk hava deposunun yeri konusunda Meclis kararı istenmesi tartışmaya sebep oldu. Proje için BEBKA yetkililerinin gösterdiği yer meclis Üyeleri fikir ayrılığına düşmesine neden oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi Zafer Atasev, söz isteyerek yapılacak projenin Bilecik’e çok uzak olduğunu ve istenilen yere yapılırsa Bilecik’e hiçbir faydası olmayacağını belirtti.

Atasev, ”İstasyon Mahallesi, Çevre Yolu yapılınca çok ihmal edildi. Burada yaşayan esnaf perişan olmuş durumda. Bence bu mahalle canlanması için hal binasını ve soğuk hava deposunu buraya yakın bir yere yapılsın” dedi.

Bu projenin yeri üyelerin oyuna sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantı sonunda, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu, Bilecik Belediye Meclis Başkanlığına 7 maddeli bir soru önergesi verdi ve bunların cevaplandırılmasını istedi. Meclis Başkan Vekili Süleyman Özdemir ise, bu sorulara yazılı olarak cevap verebilecekleri söyledi

Kaynak: İHA