Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş Açıklaması

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri değerlendiren Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş, "Bu yasalar insanlarımızın sağlığı ve sıhhati için çıkıyor.

Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş Açıklaması
Bizde bu toplumu bilen sürücüler olarak çıkan yasalara gerekli riayeti göstererek, kaza oranlarını en aza indirme gayreti içinde olmalıyız" dedi.


Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Bildiğiniz gibi Karayolları Trafik Yönetmeliğinde bazı değişiklikler oldu. Genelde biliyorsunuz ülkemiz trafik kazalarının yoğun olduğu yerlerden biri. Bununda altına trafik kurallarına uymamak ve trafik kurallarını titizlikle takip etmemek yatıyor. Düzenleme ile ilgili olarak alkol ve hız konusu gündemde. Bu konular ile ilgili yeni yönetmelikte bazı değişiklikler getirilmiş. Burada bütün sürücülerimizin yeni yönetmeliğe uyum sağlamasını arzu ediyoruz. Trafik kazalarını en az seviyeye indirme gayreti içerisinde olacaksak bu kurallara mutlaka uymamız gerekiyor. O açıdan bu yasalar insanlarımızın sağlığı ve sıhhati için çıkıyor. Bizde bu toplumu bilen sürücüler olarak çıkan yasalara gerekli riayeti göstererek, kaza oranlarını en aza indirme gayreti içinde olmalıyız. Bütün sürücülerden ricam alkollü araç kullanmayalım, trafik kurallarına mutlaka uyalım ve hız sınırlarını da aşmayalım" diye konuştu.

'Yeni yönetmelikle ana arterlerdeki hız sınırları arttırılmış' diyen Ateş, "O açıdan bütün sürücülerin bu konulara hassasiyet gösterip trafik akımını sağlamalarını öneriyorum. Yeni yönetmelikte genelde alkol konusu üzerinde yoğunlaşılmış. Alkollü araç kullanılması durumunda bunun cezaları arttırılmış. Birde trafik kurallarına uygun olmayan araçların seyahat etmemeleri konusunda bazı değişiklikler yapılmış. Çıkan yasa isabetli bir şekil almış" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA