Şemdinli'de Ak Partililere Yapılan Sadırı

Şemdinli ilçesinde bayrak asan AK Partililere yönelik gerçekleşen ve 2 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili valilikten açıklama yapıldı.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, Şemdinli'de seçim çalışmaları kapsamında AK Parti ilçe teşkilatı görevlilerince parti bayrağı asılması sırasında kullanılan araca mezarlık içinden kimliği belirsiz şahıslar tarafından silahlı ve taşlı saldırının yapıldığı şeklinde haberler üzerine gerekli çalışmaların yapıldığı bildirildi.

Olayın ardından yapılan incelemede emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından olay yeri ve çevresinde ateşli silah kullanıldığına dair herhangi bir iz ve emareye rastlanmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Saldırıya uğrayan araçta yapılan incelemede herhangi bir ateşli silah isabeti tespit edilememiş, aracın camlarının kırılmış olduğu, araç içerisinde taş ve kırık cam parçalarının bulunduğu görülmüştür. Saldırıya maruz kalan üç kişiden birisi yaralı olarak hastaneye getirilmiş, başının arkasındaki sıyrığın sert cisimden kaynaklandığı, yarada yanık izi bulunmadığı yani ateşli silahtan kaynaklanmadığı, hayati tehlikesinin olmadığı görevli tabiplerce tespit ve rapor edilmiştir."
Medyaya yansıdığı gibi mağdurlara yönelik ateşli silah kullanılmadığı, ancak tasvip edilmesi mümkün olmayan taşlı bir saldırının gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, olayın failleriyle ilgili çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçimlerin barış içinde, şenlik niteliğinde icra edilmesi gerek partililerin gerekse taraftarlarının birbirlerine hoşgörülü ve centilmence yaklaşımlarıyla doğrudan ilişkilidir. Huzur içinde bir seçim yaşanması için tüm kesimlerin birbirlerinin haklarına riayet etmesi, görevlilere yardımcı olması önemlidir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA