Özel Sanko Öğrencileri Kağıtlarla Üç Boyutlu Tasarım Yaptı

Özel Sanko Okulları öğrencileri, origami sanatçısı Nazan Tacer ile kağıt katlama sanatının inceliklerini ve bir hobi olarak origaminin eğitici ve dinlendirici yönünü keşfetme fırsatı buldu.

Özel Sanko Öğrencileri Kağıtlarla Üç Boyutlu Tasarım Yaptı

Temeli yaklaşık 2000 yıl öncesine dayanan Uzakdoğu menşeli kağıt katlama sanatının Türkiye’deki önemli isimlerinden Nazan Tacer, hazırladığı origami kitapları ile de deneyimlerini paylaşıyor. Sanatçının hayvanlar-bitkiler, oyuncaklar ve hediyelik kategorilerinde yaptığı kağıt katlamalar öğrencilerin ilgisini çekti ve birlikte renkli kâğıtlarla üç boyutlu tasarım yaptılar.

Origaminin geometriyle de yakın ilgisi olduğunun altını çizen Tacer, “Uzaya yollanan teleskop aynaların katlama prensibi için origamiden faydalanılıyor Arabalardaki airbaglarorigami tekniği ile katlanarak yerleştiriliyor. Kağıt katlama sanatı bir hobi olarak g örülse de teknik ve bilimsel bir çalışmadır” dedi.

Birbirinden neşeli renkli kağıtlarla üç boyutlu tasarım yapmanın çok heyecan verici olduğunu ifade eden Tacer, küçücük bir kağıt parçasının takip edilerek bir dizi katlama işleminin ardından bambaşka bir şeye dönüşecek olmasının hayalini kurmanın motive edici olduğunu belirtti.

NAZAN TACER
Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu Grafik Bölümü'nden mezun oldu. Cumhuriyet Gazetesi'nde “Grafik Servisi” şefliğinin yanı sıra Sınava Doğru, Çerçeve, Cumhuriyet Kitap eki dergilerinde görsel yönetmenlik yaptı. Ayrıca Çekirge adlı çocuk dergisine origami sayfaları hazırladı ve kitap kapağı tasarımları, ilköğretim matematik ve okuma setleri çizimleri ile lise ders kitabı tasarımlarına devam etti. Halen NG Kids çocuk dergisine origami, kâğıt işleri ve artık malzemelerle oyuncak yapımı üzerine sayfa hazırlıyor.
Kaynak: İHA