Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar Açıklaması

Yenimahalle, son 5 yılda belediye eliyle yapılan dev yatırımlarla Türkiye’nin yıldızı parlayan ilçelerinden biri haline geldi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar Açıklaması
Şeffaf yönetim anlayışı, kaliteli belediyecilik hizmetleri ve huzur ortamı ile gözde yerleşim yerlerinden biri haline gelen ve nüfusu her geçen yıl artan ilçeye, her gün yeni bir iş kapısı da açılıyor. Geride bıraktığımız 2013 yılında belediye, 1970 işyerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı verdi. 5 yılda bu sayı yaklaşık 13 bini buldu.
“ESNAF DESTEKLENMELİ”
Yenimahallelilerle sıcak ilişkiler kuran ve verdiği destekle özellikle esnafların gönlünü fetheden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, esnafların sıkıntılarını çözerek dertlerine derman oldu. Küçük esnafın AVM’lerin gölgesinde kalmadan ayakta durabilmesi için desteklenmesi gerektiğini kaydeden Yaşar, “Belediye olarak esnaflarımıza cezacı değil, eğitici bir anlayışla yaklaştık. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde belediye sınırları içerisinde ruhsatsız şekilde faaliyet gösteren iş yerlerinin tespitini yaparak çok hızlı bir şekilde ruhsatlı hale getirilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük” dedi.

2013’te 1970 İşyeri Ruhsatlandı
Açılan her iş yerinin ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağladığına değinen Yaşar, 5 yılda yaklaşık 13 bin işyerine, işyeri açma ve çalışma ruhsatı verdiklerini söyledi.

Her geçen yıl ilçede açılan işyeri sayısının arttığını kaydeden Yaşar, 2013 yılında 1970 işyerine ruhsat verdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA