Mhp Genel Başkan Yardımcısı Karakaya’nın Açıklamaları

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, “Geçen dönem biz Ankara’da yüzde 27 civarında bir oy aldık.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Karakaya’nın Açıklamaları
Yani MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı oyu yüzde 27’ydi. Aynı seçimlerde, İl Genel Meclisi’nde partimizin oyu yüzde 25 civarındaydı. Dolayısıyla Yavaş’ın aldığı oy medyada abartıldı” dedi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, TGRT Haber’de yayınlanan Ankara’nın Gündemi programına konuk oldu. Karakaya, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sunuculuğunu yaptığı programda, önemli açıklamalarda bulundu.

Programda Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sürecini anlatan Karakaya, “MHP, seçimlere 6 ay kala, 29 Eylül 2013 tarihinde Genel Başkan yardımcısını Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kamuoyuna takdim etti. Yani MHP ilk kez bir mahalli idareler seçiminde adayını bu kadar erken açıkladı.

Bu sene birçok ilde, beldede, ilçede adaylarımızı erken açıkladık. MHP, Ankara’da kimsenin mahalli idareler seçimini konuşmadığı ortamda genel başkan yardımcısını kamuoyuna takdim etti. Takdim edildiğimiz günden sonra ben kampanyamı başlattım. Anıtkabir, arkasından Hacı Bayram Veli hazretlerini ziyaret ederek dualarla kampanyamızı başlattık. O günden bu yana, dur durak bilmeden, sürekli alanlarda, köyde, kasabada çiftçinin, esnafın, vatandaşın yanında çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettirdik. O devamlılık içerisinde belki medyada fazla yer bulamadık. O yoğunluk içerisinde gündem belki de seçimlere gelmedi. Bugüne kadar 200 binin üzerinde insanla birebir temas kurdum. Çarşı pazardaki esnaf ziyaretlerini ya da meydandaki insanları saymıyorum. Bunun haricinde en fazla 50’şerli salonlardaki temaslarımdaki sayı şuana kadar 200 binin üzerinde. AK Parti adayı Gökçek ve CHP adayı Yavaş henüz sahaya inmedi. Tabii gündemin oluşmamasından dolayı medya da pek göremedi bunu” ifadesini kullandı.

“ANKARA BENİ TANIMAYA TANINMAYA BAŞKAN YAPACAK”
Karakaya, kamuoyunun çok tanıdığı bir aday olmadığı iddialarına, “İnsanlar diğer 2 adayı daha önceden medya üzerinden tanıyor. Dolayısıyla belli bir tanınmışlıkları var. Beni tanımıyor olmaları gerçekten çok konuşuldu. Ben, ‘Herhalde Ankara, tanımaya tanınmaya beni başkan yapacak’ diyorum. Benim adım Ankara sokaklarında, ‘İyi adam ama tanınmıyor’ diye yayıldı. Ama arka taraflar, arka sokaklar öyle değil. İlk çıktığım gün de söyledim, Ankaralı bana bu desteği verecek ve Allah’ın da izniyle ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. O gün bunu bir duyguyla, hisle söyledim. Ama bugün geldiğim noktada, sahada gördüğüm teveccüh, sahada gördüğüm geri dönüşle bunu çok rahat bir şekilde söyleyebiliyorum. Bunun içerisinde matematik var, bunun içerisinde mantık var, bunun içerisinde duygu da var. Yani Allah izin verirse 30 Mart akşamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı benim” şeklinde cevap verdi.

“YAVAŞ’IN ALDIĞI OY MEDYADA ABARTILDI”
Karakaya, MHP’nin önceki seçimdeki Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın niye tekrar aday gösterilmediği sorusuna, şöyle cevap verdi:
“Milliyetçi Hareket Partililer bun soruya, ‘Daha iyisini çıkardık’ diye cevap veriyor. Yani onun için aday göstermedik. Geçen dönem biz Ankara’da yüzde 27 civarında bir oy aldık. Yani MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı oyu yüzde 27’ydi. Aynı seçimlerde, İl Genel Meclisi’nde partimizin oyu yüzde 25 civarındaydı. Dolayısıyla Yavaş’ın aldığı oy medyada abartıldı. Ben gittiğim her yerde bu konu açıldığında, genellikle şu soruyu sordum; ‘MHP’nin İl Genel Meclisi oyu kaçtır?’ Benim sorduğum kişilerin yüzde 99’u bunun cevabını bilmiyor. Ama yüzde 27 üzerinden değerlendirme yapıyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi Ankara’da çok güçlü bir partidir. MHP’nin Ankara’da çok ciddi bir tabanı vardır. MHP daha önce Ankara’da sağ’ın 1. partisi olan bir partidir. Son yaşanan siyasi olaylar, ciddi bir şekilde MHP’nin oylarında artışa neden oldu. Özellikle Orta Anadolu’da çok ciddi bir oy artışımız var. Her ne kadar araştırmaların bir kısmı manipüle edilse, MHP’nin oyu çok yükseliyor oradan alın buraya koyun denilse de oylarımız arttı. Yaptırdığımız kamuoyu araştırmalarına göre, bizim Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde rakamsal olarak oturduğumuz bant şuanda 28-30 aralığında görünüyor.”
Kaynak: İHA