Erciş'te 'Gelir Getirici İş Kurma' Projesi

Erciş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) yürütülen "Gelir Getirici İş Kurma" Projesi kapsamında 6 esnafa 2 yıl geri ödemesiz 83 bin 376 lira kredi deteği sağlandı.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde iş yerleri yıkılan esnafın tekrar iş kurmaları amacıyla, Erciş SYDV tarafından "Gelir Getirici İş Kurma" Projesi hazırlandı.
Projenin kabul edilmesinin ardından ilçedeki 6 esnafa 83 bin 376 lira kredi ödenerek yeni bir iş kurmaları sağlandı.
Erciş Kaymakamı Barboros Baran, projeden yararlanarak aldıkları kredilerle işyeri açan esnafı ziyaret etti.
Baran, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde iş yerleri yıkılan 6 esnafa kredi desteği sunduklarını bildirerek, şöyle konuştu:
"Vatandaşımız aileleri ve yanlarında çalışanlara ekmek teknesi olacak işletmelerini faaliyete geçirdiler. İdareci olarak devletimizin sunmuş olduğu bu imkanların gerçek manada hak sahiplerine ulaşmasından son derece memnuniyet duyuyorum. Proje kapsamında 6 esnafımıza toplam 83 bin 376 lira kredi ödendi. Kredi alan esnafımız iş yerlerini kurarak üretime başladı.

Krediler faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz olup, esnafımız 2 yıl sonunda yılda bir defa olmak üzere 6 eşit taksitle kredilerini ödeyecekler. Oldukça makul şartlarda esnafımıza ödenen bu kredilerle esnafımız depremde enkaz altında kalan iş yerlerini tekrar kurdular. Ben iş yeri sahiplerine hayırlı olsun dileklerimi iletiyor ve bol kazançlar diliyorum."
Kaynak: AA