Denetim Komisyonu Seçimleri Mahkemelik Oldu

Aydın Belediye Meclisinin AK Parti’li üyesi Murat Öden ve MHP’li üye Mustafa Çakır, Denetim Komisyonu seçimlerini içeren meclis kararının iptali için İdare Mahkemesine başvurdu.

Denetim Komisyonu Seçimleri Mahkemelik Oldu

AK Parti’li Belediye Meclis üyesi Nebil Alparslan, yaptığı açıklamada; “Aydın Belediye Meclisi’nin Şubat ayı son oturumunda Denetim Komisyonu seçimleri yapıldı. Oturumu yöneten Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal’ın komisyon seçimleri için aday olması tartışmalara yol açtı. Sümran Hanım, belediye başkan yardımcısı; harcama ve giderlerde imza yetkisi var. Denetleyen ile denetlenen aynı olmaz. Daha önce başka illerde yapılan benzer seçimler iptal edilmiş. Oturumda yaşanan tartışmaların ardından Sümran Hanım, gündem maddesini ertelediğini söyledi.

Tamamlanmayan seçimlerde Uğur Alkanlı 16 ve Sümran Hanım 13 oy almıştı. Oyların tamamı sayılmadığı için divan katipleri de kararı imzalamadı. Denetim komisyonları mutlaka 3 veya 5 kişi olarak seçilir. Ama Pazartesi günü Aydın Valiliğine bilgi amaçlı gönderilen 3. Numaralı Meclis Kararı ile seçimin tamamlanmış gibi gösterildiği öğrendik. Listeden Uğur Alkanlı’nın ismi çıkartılarak
AK Parti’den Murat Öden, MHP’den Mustafa Çakır ve CHP’den de Ahmet Kızılkaya ile Sümran Ünal’ın yer aldığı 4 kişilik bir komisyon teşkil ettirilmiş. Bunun üzerine Murat Öden ve Mustafa Çakır arkadaşlarımız 3. Numaralı Meclis Kararının iptali için Aydın 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Biryandan hukuki süreci başlatan arkadaşlarımız, diğer yandan ise denetim görevlerini yerine getirmek için Aydın Belediyesi’nden yer ve görevli tahsisi istedi. Geçen 3 güne rağmen her hangi bir adım atılmadı. Üç gündür gidip toplamadıkları için geri dönüyorlar. Denetim Komisyonu görevini yapamıyor. Görev yapamadıkları gibi denetleyen ile denetlenen kişinin aynı olması büyük bir tezat oluşturuyor. Aydın Belediyesi denetlemeden kaçıyor” dedi.

AK PARTİ VE CHP’DEN ORTAK SUÇ DUYURUSU
Aydın Belediyesi’nde yaşanan son gelişmelerin ardından kendisi, AK Parti’li Murat Öden ve MHP Grup Sözcüsü Cavit Tığ imzasıyla 4 sayfalık bir dosya ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Nebil Alparslan, “Cumhuriyet Savcılığına sunduğumuz suç duyurusu dosyamız; Görevi kötüye kullanmak, Aydın Belediyesinin 2014 bütçesiyle ilgili yargı kararını uygulamamak, Denetim Komisyonu seçimlerinde sahtecilik yapmak, sahte evrak düzenlemek ve seçim ile gelmiş meclis ile komisyonları çalıştırmamak, bütçe ile ilgili yargı kararı uygulanmadığı için harcamaların zimmet suçu oluşturması, Konya, Ankara ve Antalya’ya düzenlenen gezi ihalelerinin pazarlık usulü şeklinde yapılması nedeniyle Kamu İhale Kanunun 21. Maddesine göre bu ihalelerin yanlış, usulsüz ve kanunsuz olduğu iddialarımızı içeriyor. AK Parti ve MHP’li üç meclis üyesi olarak hazırladığımız bu dosya ile Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Başkan Yardımcısı Sümran Ünal hakkında suç duyurusunda bulunduk” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA