Rahatlatıcı Özelliğe Sahip Tuz Odası Uşak’ta

Uşak Belediyesi’nin mega projelerinden birisi olan jeotermal projesinde tesisleşmenin ardından çalışmalar son hızı ile devam ediyor.

Rahatlatıcı Özelliğe Sahip Tuz Odası Uşak’ta

Her gün binlerce insanın akın ettiği tesiste yenilikler ise göz dolduruyor. İçinde Türk hamamı, Fin hamamı gibi farklılıkların yer aldığı tesiste tuz odası da faaliyete geçirildi. İnsanlarda rahatlatıcı özelliğe sahip olan ve Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde revaçta olan tuz odası Uşak’ta da yapılarak bir ayrıcalığa daha kavuşulmuş oldu. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Erdoğan, jeotermale bir kazanım daha vermenin heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

Uşak’ta jeotermalin günden güne daha iyi konuma geldiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Erdoğan,"Termalimiz bulunmasından sonra hemen tesisleşti. Tesisleşme çalışmamız ise ilimize çok önemli bir katkı sağladı. Vatandaşlarımızın kısa sürede vazgeçilmezleri haline gelen tesisimiz başka illere olan muhtaçlığı da giderdi. Günden güne daha iyi konuma gelen tesislerimize bu bağlamda tuz odasını da ekleyerek önemli bir iş daha yaptık” dedi.

Tuz odasının sağlık anlamında da önemli katkılarının olduğunun altını çizen Erdoğan, solunum yolları hastalıkları ve girip gibi sıkıntıların tuz odasında giderilebileceğini bildirdi. Jeotermalin apartların bitmesi ile daha önemli bir konuma geleceğine dikkat çeken Erdoğan,"Biz jeotermalde apartların da bitmesine önem veriyoruz. Konu ile ilgili tüm çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. kısa sürede bitireceğimiz apartlar ile kalıcı misafirlerimizi de ağırlayacağız. İnanıyoruz ki bu başarımız ileride daha çok sağlık turizmi için vatandaşın ilimize gelmesine katkı verecektir” ifadesini kullandı.

Tuz odası termalin değerini arttıracak
Uşak’ta jeotermalde belediye çalışmaları ile çok önemli noktalara gelindiğini bildiren Belediye Başkanı Ali Erdoğan,"İlimizde jeotermal projemize her zaman en ön sıralara koyduk. Bu nedenle göreve gelmemizin ardından önceliklerimizin arasına koyduk. Sondaj çalışmalarının hemen akabinde suya ulaştıktan sonra tesisleşme çabasına girdik. Daha sonra ise ilimize enerji sağlayacak sondaj çalışmalarına başladık. Jeotermalde bizim için her zaman ilimiz vatandaşlarının öncelikli faydalanması şarttı. Kentte yaşayan herkesin sağlık bulmak için başka illere gitmesine gönlümüz razı olamazdı. Bu nedenle tesisin olması bizler için daima önemli oldu. Tesisimiz açmamızın hemen ardından tesisimizin gelişmesini de önemsedik. Her gün binlerce ziyaretin sağlandığı tesisimizin içinde Türk hamamı ve Fin hamamı gibi donelerimiz vardı. Biz bu donelerin için tuz odasını da ekledik. Tuz odası Türkiye’de çok tesiste bulunmayan bir özelliktir. Bu özelliği ile ilimize armağan ettiğimizi düşüyorum. Yeni odamız solunum yolu hastalıklarına da etki etmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımız bu donemize gelip şifa bulabilirler. Belediyemiz tesisimizi daha iyi olması için çaba vermeye devam edecek. Yakın zamanda bitecek aprtlarımız da kalıcı misafirlerimiz için önemli bir aşamadır. Ayrıca tesisimizin bu başarısı ve konumu yakın zamanda yatırımcıyı da ilimize çekecektir. Bu nedenle tesisimizin gelişimi devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA